Város 2014. 11. 13.

Kilenc és fél tonna élelmiszert kaptak a komáromi rászorulók

Ismét tartós élelmiszercsomagot osztott az önkormányzat a Komáromi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat segítségével. – írja a kemma.hu

Az idén második alkalommal tartottak az önkormányzat által finanszírozott élelmiszerosztást, amiből városunk 712 rászoruló családja részesülhetett. Kilenc és fél tonna élelmiszert rendeltünk, kétmillió forint összértékben. Elsősorban alapvető élelmiszerek kerültek a csomagba, olyanokat, amelyeket fel lehet használni a karácsonyi készülődés során is – mondta Csöngei Ildikó, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője.
A pakkok nagyságát a családok létszáma határozta meg. A csomag tejet, rizst, lisztet, lencsét, kristálycukrot, étolajat és háztartási kekszet tartalmazott.

Tíz és fél kiló körüli az a mennyiség, amit a legkisebb családok kaptak, húsz-huszonkét kiló a legnagyobb csomagméret. Minden nyilvántartott család levélben kapott értesítést az élelmiszerosztásról, arról, hogy milyen időpontban jöjjön. Arányosan osztottuk be őket, hogy ne legyen tumultus és mindenki rövid idő alatt át tudja venni a csomagját – tette hozzá az intézmény vezetője.