Mix 2017. 10. 11.

Csomagot kaptak a rászoruló családok

Évente két alkalommal az önkormányzat támogatásával valósul meg élelmiszerosztás Dél-Komáromban. Az őszi eseményen 360 család kapott csomagot, összesen 4,7 tonna élelmiszer érkezett a Közösségi Házba, ahová október 10-án várták a rászorulókat.

Csöngei Ildikó, a Tám-Pont Család- és Gyermekjóléti Intézmény vezetője az esemény kapcsán elmondta, az utóbbi időben csökkent a rászoruló családok száma városunkban.

Az önkormányzat tavasszal és ősszel biztosítja a tartós élelmiszerek osztását. A másodikra mindig az iskolakezdést követően kerül sor, hiszen a családok ilyenkor nehezebb helyzetbe kerülnek. Karácsony közeledtével rengeteg felajánlás érkezik a támogatók részéről – magyarázta az intézményvezető.

A családok most átlagosan 12-13 kilós csomagokat vihettek haza, bár ezek nagyságát minden esetben a családtagok létszáma határozta meg. A csomagokba tíz különböző élelmiszer került, így többek között cukor, tej, liszt, olaj, omlós keksz, konzerv, májkrém, szalámi és omlós keksz.

– Igyekszünk minden alkalommal úgy összeállítani a csomagokat, hogy azokba főzési alapanyagok és azonnal fogyasztható termékek egyaránt kerüljenek – tette hozzá Csöngei Ildikó.