Oktatás 2023. 10. 05.

FELHÍVÁS: 56. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny középiskolák részére

Az 56. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny meghirdetése a 2023/2024-es tanévre a szlovákiai magyar középiskolák részére

A komáromi Selye János Gimnázium a Magyar Kémikusok Egyesületének Kémiatanári Szakosztálya és a Debreceni Egyetem segítségével Szlovákiában tizennyolcadik alkalommal is meghirdeti a magyarországi 56. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaversenyt a 2023/2024-es tanévre. Az elméleti verseny anyaga az általános iskolában és a középfokú iskolákban tanult kémia, kategóriánként értelmezve. Az elméleti tudás kiterjed az alkalmazott és a környezeti kémiára, valamint a kémia történetének magyar vonatkozásaira. A gyakorlati versenyen a térfogatos elemzésben kell jártasságot bizonyítani.

Az első forduló iskolai írásbeliből, a második forduló (szlovákiai döntő) írásbeliből és gyakorlatból, a harmadik forduló (országos forduló Debrecenben) írásbeliből és gyakorlatból áll.

Az I.ABC kategóriába a gimnáziumok első évfolyamának tanulói, a II.AB kategóriába a gimnáziumok második évfolyamának tanulói, a II.C kategóriába a szakközépiskolák első és második évfolyamának diákjai tartoznak.

Az 56. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny határidői

  1. Az iskolák igazgatói 2023. december 19-ig jelzika Selye János Gimnáziumnak a versenyezni kívánó tanulók létszámát, kategóriánkénti bontásban a posta@sjg.sk címen Andruskó Imre igazgató részére és az iskolák diákjai on-line bejelentkeznek a https://www.irinyiverseny.mke.org.hu honlapon szintén december 19-ig.
  2. A megbízott szervező 2024. január 5-ig elkészíti a feladatlapokat.
  3. A Selye János Gimnázium 2024. január 7-ig továbbítja a feladatlapokat az iskolákhoz.
  4. Az iskolai forduló lebonyolítása 2024. január 18-án csütörtökön történik 14-tól 16 óráig.
  5. Az iskola szaktanára 2024. január 30-ig visszaküldi a feladatlapokat a megbízott szervezőnek, aki kijavítja azokat, és február 12-ig összeállítja a szlovákiai fordulóba bekerült tanulók névsorát.
  6. 2024. február 29-én (csütörtökön) 9-től 14 óráig a Selye János Gimnáziumban lezajlik a szlovákiai forduló.
  7. 2024. április 5-7-én zajlik az országos forduló Debrecenben a Debreceni Egyetemen.

A versennyel kapcsolatos további információ a www.irinyiverseny.mke.org.hu

Andruskó Imre, a Selye János Gimnázium igazgatója
Kezdőkép: a tavalyi fordulón részt vett selyés diákok