Oktatás Dél-komárom 2023. 02. 15.

Felkarolják a tehetségeket Dél-Komáromban

A nemzeti tehetség program alapvető célja a tehetségsegítés fejlesztése. Dél-Komáromban a témával kapcsolatban a Kemence Egyesület tart programot – írja a komarom.hu.

– Egyesületünk tavaly egy sikeres pályázatnak köszönhetően bábos technika alkalmazásával foglalkozott a program kapcsán, idén pedig helyi oktatási intézményekben folytatódik a munka – nyilatkozta Schmelcz Gézáné Bajmóczi Ildikó, az egyesület elnöke.

Február 8-án azokat a szülőket várták a foglalkozásra, akiknek gyermekei az egyesület báb csoportjában szerepelnek. Az előadó, Illés Kádek Kata tanító, szociológus hangsúlyozta, a tehetséges gyermek kiemelt figyelmet érdemel. Az előadások során ötleteket, segítséget adtak és szakirodalmat is ajánlottak a szülőknek.

– A legfontosabb, hogy felismerjük az esetleges problémákat, nehézségeket, azok okait. Van, hogy a gyermek az iskolában rendkívül könnyen veszi az akadályokat, de otthon mégis nehezen kezelhető – fogalmazott a szakember.

Kiemelte, 300 féle különféle érzékenysége lehet egy gyermeknek, de nem kell megijedni, a szülőknek tanácsokat tudnak adni, hogy milyen úton induljanak el.

A Kemence Egyesülethez különböző típusú problémákkal fordulhatnak a szülők, az egyesület pedig vállalja, hogy megkeresi a megfelelő szakembert, aki segíthet a továbbiakban.

A következő alkalommal, amelyet szintén a Kemencés Házban (Komárom, Szőny, Kossuth utca 85.) tartanak az együttműködő kommunikációval foglalkoznak majd.