Régió 2014. 09. 30.

Felvidéki vállalkozók a legjobbak közt

Az elmúlt év után idén is érdekes versenyt hirdetett a KKV Ház Zrt, melynek célja a kis- és közepes vállalkozások helyzetére való rámutatás. A tavalyitól eltérően viszont már nem csak magyarországi megyék versenyeznek rajta, hanem határon túli csapatok is. Többek közt egy felvidéki is.

Egy gazdasági, önkormányzati szakemberekből álló csapat (Bödök Károly, Vitárius Lajos, Knirs Imre, Sárkány Lívia, Kiss Gábor, Rajkovics Péter, Lelkes Gábor, Csiba Jarmila, Sárközi János, Jusko Tamás, Boschetti Adriana) jelentkezett Felvidékről is, akiknek célja megmutatni, hogy az itt élő magyarságban is remek vállalkozói tervek születnek, továbbá nem okoz számukra gondot a különböző kihívások leküzdése sem.

A verseny három fordulóból áll, ezek közül az első múlt héten zajlott. A versenyzők interneten kapták meg a kérdéseket, amelyek megválaszolására egy napjuk volt. A válaszok egy része aztán pénteken felkerült a világhálóra és elindult a szavazás.

Ennek tétje, hogy az egyes régiók nagyságuk alapján egy adott minimális szavazatmennyiséget elérjenek, amelyre szükségük van a továbbjutásra. A felvidékiek, köztük sok csallóközivel, sikerét jól mutatja, hogy az október 7-ig tartó szavazás első három napján már elérték a szavazathatárt, amely 202 voksot jelentett. A csapatok közül elsőként sikerült ez nekik, de továbbra is várják a szavazatokat. Mindenki óránként egyszer szavazhat a csapatra a következő oldalon:

http://kkvhaz.hu/profile/userprofile/1389

 Ettől függetlenül már biztos, hogy a felvidéki csapat ott lesz az október 29-én sorra kerülő második fordulóban, amely szintén az interneten zajlik majd. Ezt követően ismét szavazás indul, s ez alapján jutnak a versenyzők a budapesti döntőbe. A decemberi fináléban a csapatok már a helyszínen tesznek tanúbizonyságot a tudásukról.

„Célunk arra ösztönözni az embereket, hogy minél többen kapjanak kedvet helyben, a szülőföldjükön vállalkozás indítására és a Felvidéken való érvényesülésre” – mondta el Bödök Károly, a csapatvezető. Azt is elárulta, azért fontos, hogy minél több szavazatot gyűjtsenek, mert a zsűri a döntőben ezt is értékeli a teljesítmény mellett, mivel a verseny célja, hogy minél több emberhez jusson el a csapatok üzenete.

„Hajrá Felvidék! Köszönjük a szavazatokat!”

(csallokoz.com)