Város 2022. 05. 27.

Újra akcióban a környékbeli rapperek

Időutazás az Európa-udvarban

Emlékszel még tinikorunk komáromi és környékbeli sztárjaira? OJ, Jakuza és a többiek. A feltörekvő hip-hoperekkel kiegészült gang május 21-én, szombaton este az Irish Pub előtti teret megtöltötték pezsgéssel. Olykor rangidősnek éreztük magunkat, míg meg nem jelent a mi korosztályunk is. A régi arcok, a bevált kézfogások. Van, aki semmit sem változott. Az hagyján, hogy néhányan látszólag egy napot sem öregedtek, de van, akinek még az outfitje is a régi.

A Jammin in the kitchen eseményt este 7-10 óra közé hirdették. Fél 8-kor arrafelé szállingózva már nem hogy szabad asztal, de szék sincs.

DJ Arim, Mc Ron, Jakuza Ritual, FELT X ELIOT, Cibi, BORN2FALL, Májkrém, OJ 

Nagy buli van készülőben, így be is foglalunk egy padot. Sokan a lépcsőkre vagy a szökőkút peremére telepednek. Már messziről hallani lehet Michalovič Tibi, alias OJ hangját – ő indítja a bulit. Olyan jól rappel a srác a mai napig, az énekhangja is jó, a Spliff447 idején azt gondolhattuk, itt a nagy áttörés. De sebaj, a komáromi közönség mindig is szerette, szereti ma is.

Erik Dang Dhin, azaz Jakuza és Mészáros Attila, azaz Májkrém, helyenként freestyle előadása, vagy a komáromi életérzésről szóló verssorok is szépen megtörik az éjszaka csendjét. Mindeközben Májkrém (MicRém) logója csal mosolyt az arcokra, nagyon eredeti, pástétomos köntösben vetülve a falra.

Cibi, a 26 éves Czibulka Dávid a new age-t erősítendő kifejezetten dallamos előadásban részesít minket. “És most jöjjön a harmadik, egyben utolsó dalom. Ezzel pedig minden számomat elő is adtam.” – hangzik a vicces felkonf. Hallgatva a fülbemászó zenét, reméljük, lesz még több is.

Cibi

Majd érkezik Felt X Eliot – a huszonéves korosztály két üdvöskéje, Mokos Marci és Keresztes Barni. Akik külön-külön is megállják a helyüket, együtt viszont töretlenek. Időt és pénzt nem sajnálva próbálnak eljutni a célközönséghez, klippeket forgatnak, dalokat írnak, és ezennel az első fellépésüket is abszolválták.

Felt X Eliot

Arról nem beszélve, hogy összetartó, stabil rajongótáborral rendelkeznek. Irigylésre méltó társaságuk ritkaságnak számít a mai világban, ahol öcsém szó szerint oszlopos tagként, végig kimagaslóan és fáradhatatlanul csápol nekik. Méltó zárás a huszas éveik elején járó fiúk első debütáló koncert-részlete.

Lassan ránk sötétedik, de nem csendesedik az este. 

Mert ezzel még nincs vége. Újra színre lépnek a rapperek és improvizációs előadásukkal hódolnak soha el nem múló ének-élvezetüknek. Majd hipp-hopp, ott is terem az összes fellépő és egy közös előadás erejéig mindannyiuk a kör közepére verődik. Jó látni, még jobb hallani, hogy ma is vannak hip-hop és R’n’B zenét művelők a városban. Hogy a régi és az új arcok élvezetes zenét adnak a helyi közönségnek.

Az akció visszahozta pár röpke órára a fiatalságunkat is – a forró nyári estéket, amikor ugyanúgy koccantak a sörös korsók, mint ekkor, s a régi összeszokott banda egy ritmusra mozgolódott akkor is és most is.

Még sok ilyen estét, sok ilyen hangulatos rap-banzájt!

Milány Kincső
Fotók: Fóti Dávid