Mix 2023. 03. 14.

First minute kirándulások: Kihez passzol igazán és mik az előnyei? – Lívia ajánlásaival

Egy nyári kirándulás mindig jó ötlet! De tudták, hogy megéri már most elkezdeni a tervezését? Ideális megoldás lehet erre számtalan first minute ajánlat, melyeket az idei évben kimondottan nagy érdeklődés övez. Kiknek ajánlott a leginkább és milyen előnyökkel rendelkezik egy first minute kirándulás? Erről kérdeztük az Invia utazási iroda komáromi kirendeltségének munkatársát.

Tartalom

Már a nevéből is adódik, hogy a FIRST MINUTE utak a nyári kirándulások szezon előtti foglalására utalnak. Nincs ez máshogy az Invia utazási iroda komáromi kirendeltségében sem, ahol immár 7 éve segítik megvalósítani az ügyfelek álmát.

A First minute kirándulások előnyei

  • SPÓROLÁS: minél hamarabb foglaljuk, annál nagyobb az akció
  • SZÉLES VÁLASZTÉK: időpontok és szállások rendkívül gazdag felhozatala, szemben a last minute akcióknál tapasztalt szűkös kínálattal
  • STRESSZMENTES: kiváló választás, ha tudja, mikor megy szabadságra
  • SZEMÉLYRE SZABOTT KIRÁNDULÁS: bő kínálat nagyobb csoportok, gyermekes családok számára is

Az emberi természetbe van kódolva, hogy bizonyos dolgokat az utolsó percre hagyunk. De amíg csak a takarításról, bevásárlásról, vagy mondjuk egy könyvtár meglátogatásáról van szó, addig nincs nagy probléma, viszont egy-egy nagyobb kiadás során, mint például egy nyári kirándulás tervezése esetén, érdemes előre gondolkodni. „Van, akik a foglalás során csak kisebb összeget fizet be és a hátralékot a következő fél évben, több részletben fizeti be. A first minute utak többségénél igaz, hogy amennyiben előre történik a foglalás, a vásárlónak elég kifizetnie a teljes összeget 45-30 nappal az utazás előtt. Több utazási iroda kínál lehetőséget alacsonyabb, például 50€/fős előleggel történő foglalásra, vagy olyan kedvezményeket ajánl, mint például az ingyenes lemondás, és az időpont, úti cél vagy utas módosítása – mondja az utazások pénzügyi előnyeivel kapcsolatban Lívia, aki több mint 300 utazási iroda kínálatát tudja összehasonlítani, így gyakorlatilag mindent elintéz Ön helyett.

First minute kirándulás, az igényesebbek számára

A kedvelt desztinációkat, akárcsak néhány konkrét szállodát, az elsők között elkapkodják. „Már évek óta Törökország számít az egyik legkedveltebb desztinációnak. Ez nagyban köszönhető annak, hogy rendkívül kedvező ár-érték aránnyal rendelkeznek. A szolgáltatások minősége nagyon magas, az all inclusive szolgáltatások és ellátás kínálata a nagyobb kapacitású szállodák miatt jóval szélesebb, mint a hasonló árfekvésű európai szállodákban.” A törökországi hotelek nagy része rendelkezik saját stranddal és nyugággyal, bárral és étteremmel, vagyis szó szerint semmire sincs gondja a kirándulónak, csak élveznie kell a nyaralást. Emellett ráadásul számos történelmi és természeti látványosságot is kínál Törökország, valamint további kedvelt attrakcióknak számítanak a delfinekkel és bálnákkal kapcsolatos programok.

First minute kirándulások gyermekes családok számára

Törökországhoz hasonló minőséggel találkozhatunk Egyiptomban is, ahol az üdülőhelyek és az all inclusive is rendkívül magas minőséget képviselnek. „Az ilyen központban eltöltött családi kirándulások legnagyobb előnye abban rejlik, hogy a család nincs egy konkrét büféhez vagy étteremhez kötve. A hotelek jellemzően több étteremmel és bárral is rendelkeznek. Bizonyos esetben néhány közülük tematikus – olasz, keleti vagy halas étterem, melyeket csakugyan tartalmaz az all inclusive ellátás. A first minute akciók kimondottan kedvező az olyan nagy családok, vagy csoportok számára, akik együtt szeretnének kirándulni, több szobára van szükségük és igényeik nagyon szerteágazóak, hiszen lehet, hogy mindegyik családnak más és más a fontos” – tette hozzá Lívia. A first minute ajánlatok kínálata sokkal szélesebb, mint a szlovákiai családok körében oly népszerű last minute utaké. Ennek az egyik oka, hogy az ajánlatban sokkal több olyan hotel található meg, melyek nagyobb csoportok számára is rendelkeznek elég kapacitással. Nem utolsó sorban pedig nyugodtan lehet válogathatni az egyes ajánlatok között, hiszen nem gyorsan, a „maradékból” kell választaniuk.

Szemléltető példa:

Marcell a feleségével, sógorával és két gyermekével szeretne kirándulni, elvárásai pedig világosak: nyári kirándulás, augusztus utolsó hetében, üdülőközpontban, ALL INCLUSIVE ellátással, gyermekprogramokkal és napozóágyakkal rendelkező magánstranddal. Lívia még februárban megtalálta számukra a megálmodott kirándulást Törökországba 3 200€-ért, amihez hasonló üdülések havonta akár 150-200€-val is drágulhatnak, a tavalyi LAST MINUTE utak között, 5 fő számára pedig nem találtak volna még hasonlót sem.

First minute kirándulások a kalandoroknak

Nem tud megülni egy helyen és a sütkérezés mellet szívesen megismerne új helyeket, kultúrákat is? Tökéletes úti cél lehet Egyiptom, Tunézia, Törökország, Görögország, Olaszország és Spanyolország is, melyeknél lépten-nyomon a történelem lábnyomaiba botlunk. „Azáltal, hogy főként szlovákiai utazási irodák kínálnak first minute utakat, az utasok rendelkezésére áll a célhelyen egy küldött, aki különböző fakultatív programokat kínál, szlovák nyelvű idegenvezetéssel. Legyen szó városnézésről, természeti kincsek meglátogatásáról, kalandtúrákról vagy történelmi kirándulásokról.” Itt ismét találkozhatunk a first minute kirándulások egyik legnagyobb előnyével: néhány utazási iroda ingyenes fakultatív kirándulásokat is kínál!  

First minute kirándulások azoknak, akik szeretnek előre tervezni

A last minute túrák létjogosultsága az elmúlt két, coviddal sújtott év után veszélyben van. „Már most, az év első hónapjaiban elfogytak a helyek sok kirándulásunknál, vagy már csak az utolsó pár hely maradt. Sok ügyfelünk, akik már januárban megkerestek minket, tanultak a tavalyi szezonból, amikor is az utolsó pillanatokban sajnos nem tudtunk már találni számukra elegendő mennyiségű repülőjegyet, a szállodákról már nem is beszélve.

Nagy esély van rá, hogy a múlt évi helyzet a last minute utak terén idén megismétlődik és korlátozottak lesznek a lehetőségek.”

Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a legjobb ár-érték arányú utakra most van lehetőségünk lecsapni, valamint biztosak lehetünk benne, hogy most még szabadon válogathatunk a kirándulások között.

A foglalással kapcsolatos teendők

Ha szeretné bebiztosítani álmai kirándulását, térjen be az Invia utazási irodájának komáromi kirendeltségébe, a Nádor utca 15 szám alá. A gazdag tapasztalattal rendelkező Harisová Lívia készséggel áll rendelkezésére, minden nap 10-től 17 óráig. Felmerülő kérdés esetén hívja a +421908379082-es telefonszámon, vagy írjon a livia.harisova@invia.sk e-mail címre.