Mix 2022. 09. 23.

A nyári szezon után sincs vége az utazásnak. Az Invia bemutatja az ősz és a tél legfelkapottabb úticéljait

A nyári szezon lassan a végéhez ér, de ez nem jelenti azt, hogy mostantól leszegett fejjel, csak a TV-n keresztül nézegethetjük a szebbnél szebb helyeket. Az ősz számos lehetőséget kínál az utazásra, a tél pedig további egzotikumokkal csalogat. Mely kirándulások tartogatnak csodákat és mik azok a helyek, amiket mindenképp érdemes felkeresni a 2022-23-as évek fordulóján? Harisová Líviát, a komáromi Invia utazási iroda vezetőjét kérdeztük.

A két évnyi, korlátozásokkal teli időszak után valósággal berobbant az utazás iránti vágy a 2022-es nyári szezonban. A komáromi Invia utazási iroda is rengeteg, utazás iránt érdeklődővel találkozott, és  egy sikeres és szokatlan szezont tudhat maga mögött. „Az emberek rászoktak a last minute utakra, ami azt jelenti, hogy mindössze 2-3 nappal az utazás megkezdése előtt is hajlandóak voltak foglalni. Az elmúlt szezon nagyon különböző és különleges volt, hiszen a július végi-augusztus eleji kirándulásokra már július elején elfogytak az utolsó helyek, akár bécsi indulással is. Idővel természetesen még bővültek néhány járattal az utak és sikerült újabb ajánlatokkal bővítenünk a kínálatot“ – összegzi a korántsem szokványos nyári szezont a komáromi Invia utazási iroda vezetője, Harisová Lívia.

Lívia Törökországban

A nyári szezonban egyértelműen a pihentető családi kirándulások domináltak, a legnépszerűbb desztináció Törökország volt, miután magas minőséget kínál elérhető áron. „Két évnyi kirándulás mentes időszak után az ügyfelek már nagyon vágytak a pihenésre és inkább egy nagyobb hotel resort all inclusive ajánlatára fizettek be“ – mondja Lívia. Éppen ezért nagy volt az érdeklődés Egyiptom és Tunézia iránt, de Görögország, Bulgária és Spanyolország is kedvelt célpont volt. Lívia továbbá elárulta, hogy még mindig nincs késő egy last minute útra. „A szeptemberi és októberi kirándulásoknál még árcsökkenés is megfigyelhető annak ellenére, hogy ekkor még bőven lehetőség van teljes értékű nyaralásra az említett helyszíneken, így Törökországban, Egyiptomban, vagy akár Cipruson és a délebbi görög szigetek, Kréta és Rodosz egyikén.“

Ideális választás lehet az őszre egy hajós kirándulás. „Ősszel és tavasszal különösen népszerűek az európai városnéző kirándulások, amikor is az ügyfél minden reggel egy másik városban, vagy országban ébredhet. Így viszonylag rövid idő alatt több kultúrával is találkozhat“ – meséli Lívia. Az egzotikusabb körutak közé tartoznak a karibi körutak, melynél az októbertől májusig tartó időszak számít a fő szezonnak.   

Karib-térség

A késői őszt és a telet az egzotikus utazások jellemzik, melyet érdemes már időben lefoglalni. „Dinamikus csomagokról van szó, melyek ára nagyban függ a repjegyek aktuális árától. Az utazás kezdetéhez közeledve általában egyre inkább drágulnak. Az ilyen egzotikus üdüléseket éppen ezért érdemes akár 3-6 hónappal az indulás előtt lefoglalni. Általánosságban érvényes, hogy nem az egzotikumok drágák, csak időben kell lefoglalni.“ A legnépszerűbb egzotikus desztinációk közé tartozik Dubai, Thaiföld, Zanzibar, Maldív-szigetek, Dominikai Köztársaság, vagy az újdonságnak számító, Pozsonyból induló járatok: Omán és Szenegál. Népszerűk a cseh idegenvezetővel Egyiptomba, Törökországba és egyéb desztinációkba szervezett városnéző túrák is.

Zanzibar, Afrika

Az utazás szerelmesei a téli hónapokban a 2023-as nyári szezonra szóló kirándulások bemutatásának is örvendhetnek. „A first minute ajánlatok kifejezetten azon ügyfeleink számára kitűnő választások, akik valamilyen különleges követelményekkel rendelkeznek, ehhez bónuszként jön hozzá a kedvezőbb ár, az alacsonyabb költségek a foglalás során (már 50€/személytől) és a felár nélküli szállás-, desztináció- vagy időpontváltoztatás lehetősége.“ A first minute utak további előnye, hogy a kínálatban olyan hotelek és desztinációk is megtalálhatók, melyeket a nagy érdeklődés miatt gyorsan elkapkodnak.

Ha nem szeretne órákat tölteni az interneten repülőjegyek, szálláshelyek, étkezési lehetőségek és desztinációk után kutatva, érdemes ellátogatnia az Invia komáromi irodájába, melyet a belvárosban, a Nádor utca 15. szám alatt talál. Lívia örömmel és készségesen áll az Ön rendelkezésére, legyen szó családi, egzotikus vagy élménykirándulásról. Ugyancsak keresheti e-mailben a livia.harisova@invia.sk-n, vagy telefonon, a +421908379082-es számon.