Mix 2022. 07. 01.

A kirándulók ismét útra kelnek: Mik a 2022-es nyár legkedveltebb úti céljai?

A világjárvány kirobbanása óta már több, mint két év telt el, a világ pedig lassan ismét megnyílik a turisták előtt, így a kirándulók már-már korlátozások nélkül utazhatnak kedvenc térségeikbe. De mik tartoznak a legkeresettebb desztinációk közé és melyik külföldi országba utaznak legszívesebben a komáromiak? A komáromi Invia utazási iroda vezetőjével, Haris Líviával beszélgettünk.

Lívia már több mint 5 éve dolgozik az Invia utazási irodában, a turizmussal való kapcsolata azonban már ennél korábbra tehető. Telepített idegenvezetőként ugyanis a legizgalmasabb úti célokat járhatta be. „Lehetőségem volt, hogy ne csak a számítógép mellől, de telepített idegenvezetőként a helyszínen, a saját bőrömön tapasztaljam meg a különböző desztinációk hangulatát. Ennek köszönhetően pontosan tudom, hogy működnek az egyes hotelek, milyen igényekkel rendelkeznek a látogatók, mit szeretnek és, hogy a hotel képes-e teljesíteni az elvárásokat” – kezdi Lívia. Előző munkahelyét kiváló tapasztalatszerzésként élte meg és valamennyi helyszínről hasznos tudással tért haza, melyet az irodában nap, mint nap hasznosítani tud. Az ügyfelek érdeklődése esetén így nem csupán az Invia utazási iroda adatbázisából, de saját élményeiből és tapasztalataiból is tud merítkezni.    

Az utazási irodák szezon elején tapasztalt első aggályai után kijelenthető, hogy az emberek érdeklődnek az utazások iránt és már most körvonalazódni látszik a legkeresettebb úti célok listája 2022-ben. „Két évnyi, korlátozásokkal teli mindennapok után immár COVID-igazolvány nélkül is utazhazunk. A legnépszerűbb úti célok, mint például Horvátország, Görögország, Ciprus, Spanyolország, Olaszország, Bulgária vagy Törökország nem csupán gyönyörű tengerpartjaival, de a COVID-dal kapcsolatban hozott belépési korlátozások enyhítésével is csalogatja az utasokat” – pontosítja az iroda vezetője. „Ha viszont azokat az úti célokat szeretnénk előtérbe helyezni, ahol lehetőség van az egész családdal élvezni a 4-5 csillagos hotelek magas színvonalú, akár all inclusive szolgáltatásait, mindezt pedig elérhető árakon, a nyerő választás továbbra is Egyiptom, vagy Törökország.”

Leírás: Görögország idén is az egyik legkedveltebb desztinációnak számít. Forrás: Haris Lívia archívuma

Az utazás azonban nem mindig merül ki a klasszikus desztinációkban. A kínálatban egészéves, vagy „téli” egzotikus úti célokat is találunk – Zanzibar, Maldív-szigetek, Mauritius, Omán, Szenegál, vagy a Karib-térség, esetleg Thaiföld, így a tengerparti kirándulásokat nem csupán a nyári szünet alatt lehet élvezni. Minél tovább, annál többen keresik az aktív pihenési lehetőségeket is, a legszebb strandok és városok felfedezésével karöltve. Ilyen kirándulási helyszínnek számít többek között a görögországi Halkidiki, Peloponnészosz, vagy Athén környéke, illetve a gazdag kultúrával és gyönyörű környezettel rendelkező szigetek valamelyike, mint például Kréta, Rodosz, Zákinthosz, vagy Korfu. „A szlovák idegenvezetővel szervezett fakultatív kirándulások plusz hozzáadott értékkel bírnak, de a kalandvágyó kirándulóknak autóbérlésre is van lehetőségük. A valódi pihenés a spanyol szigeteken is átélhető, mint például Mallorcán, Menorcán, Ibizán vagy Formenterán, miután ezek a desztinációk is visszatértek a szlovákiai kínálatba – tette hozzá Lívia.      

Leírás: Strandok a Lipari-szigeteken, Szicília közelében. Forrás: Haris Lívia archívuma

A drágulás viszont sajnos ezt a szektort is utolérte, a kirándulók néhány úti cél esetében magasabb árral találkozhatnak, szerencsére azonban a szolgáltatások minősége is magasabb lett. Szintén jó hír, hogy az Invia németországi és osztrák utazási irodák ajánlatait is kínálják, aminek köszönhetően jelentősen bővült az úti célok választéka. „Habár ezeken a helyszíneken hiányzik a szlovák nyelvű kolléga jelenléte, a szlovákiai ügyfelek ezen irodák kínálatait is gyakran keresik. Az egyik oka, hogy az időpontok sokkal rugalmasabbak, valamint a hotelek és kirándulások választéka sokkal színesebb. A Komárom és környéki ügyfeleink között is rendkívül népszerűek ezen irodák ajánlatai – mesélt Lívia az újdonságokról, melyeknek köszönhetően az Invia immár 400 ezer hotel kínálatával áll rendelkezésre. „Online rendszerünknek köszönhetően teljes rálátásunk van valamennyi desztinációra. Meg tudjuk adni az ügyfél igényeit, mint például az utazás dátumát, hosszát, az ellátás formáját, az úti célt, a szállás tengerparttól, vagy reptértől való távolságát. Így ténylegesen egy személyre szabott csomagot tudunk összeállítani ügyfeleink számára.”

Lívia szavai minden kiránduló álmát valósítják meg, miszerint létezik tökéletes kirándulás. Az Invia utazási iroda komáromi kirendeltségét érdemes tehát meglátogatni a Nádor utca (Palatínová) 15 szám alatt, főként, ha szeretné, hogy kirándulása minden részletére rálátása legyen. Az utazási biztosítás megkötése, a repülőjegyek vásárlása, a szállásfoglalás és az ellátás biztosítása sosem volt még ennyire egyszerű. Vegye fel a kapcsolatot Haris Líviával, aki örömmel áll rendelkezésére:

Nádor utca 15., Komárom – a múzeum mellett. Telefonszám: +421908379082, email: livia.harisova@invia.sk

Leírás: Az Invia utazási iroda komáromi kirendeltsége. Forrás: Invia Komárom