Mix 2018. 11. 06.

Fitnesz park létesül a Víztorony környékén

Pályázati támogatásnak köszönhetően tovább fejlődik a korábbi Ráczkert. Nem csak kényelmesebben lehet majd pihenni, de mozgásra is nyílik alkalom.

A Slovenská Sporiteľňa bank alapítványának köszönhetően tovább szépülhet a Ráczkert környéke, a komáromi foci korábbi székhelye. A sikeres pályázat keretén belül 14 ezer eurós támogatást kapott a város – számolt be Keszegh Béla alpolgármester. Pár éve támogatók segítségével sikerült rendbe rakni a víztorony környékét, padokat ismert focistákról nevezték el, egy emléktábla utal a korábbi focipályára.

A projekt keretén belül kültéri edzőgépek lesznek felszerelve, de a padok és a környezet is rendbe lesz rakva. A fejlesztés teljes összege meghaladja a 20 ezer eurót, a további részt a KOMVaK vállalat fedezi. „A vízgazdálkodási vállalat és a város szimbóluma a víztorony, ezért is örömmel támogatjuk ezt a projektet” – mondta el Ruman Patrik igazgató. A kivitelezés még idén megvalósul.

Hasonló park létesül a Rózsakertben is a termálfürdő előtt. Az ottani pihenőparkban a járdákat most újították fel, új padokat helyeznek ki és nemsokára oda is kültéri fitneszgépeket szerelnek. Az ottani kiadásokat a város fedezi.