Város 2023. 01. 02.

Új edzőgépekkel bővült a gyulamajori pihenőpark

2022 decemberében új edzőgépekkel bővült a gyulamajori pihenőpark. Az Ilmont vállalat tulajdonosa, Čepregi Milán ajándékozta meg a várost a kültéri edzőgépekkel, ennek köszönhetően bővült a városrész pihenőparkja.

A két állomáson 4 különböző edzőgépen lehet tornázni, kétnyelvű használati útmutatóval, a megfelelő edzést segítve. A gépek, melyekhez hasonlók a Víztoronynál, a Rózsakertben és a Bauringoknál találhatók, fiatalok és idősek számára egyaránt alkalmasak a napi tornára. Mozgásban gazdag boldog új évet Komárom!

Miért jó a kültéri edzés?

Tanulmányok alapján a kültérben végzett mozgás jobban csökkenti a stresszt, mint a beltéri. A friss levegő és a természetes fény jó hatással van a szervezetre, elősegíti a D vitamin bevitelt. Figyelembe kell azonban venni ilyenkor, hogy a szervezetnek több vízre van szüksége. Változatosabb edzéstervet lehet felépíteni, és több ismerőssel, baráttal lehet találkozni, összefutni. Nem beszélve arról, hogy míg az edzőtermi belépő vagy bérlet drága lehet, addig a szabadban történő edzés ingyenes.

Forrás: Komárom Város FB oldala, SziaKomárom