Régió 2019. 02. 18.

Foglyul ejtette, megverte és többször megerőszakolta a 17 éves lányt nem messze Komáromtól

Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki Oroszlány és Bokod között a földúton tartott fogva és többször is megerőszakolt egy 17 éves lányt – írja a kemma.hu

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett a szexuális erőszak bűntette miatt korábban már büntetett előéletű férfival szemben a letartóztatás fenntartására. Ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, úgy őt a Tatabányai Törvényszék 12 év fegyház-büntetésre ítélje.

Az elkövető a 17 éves lánnyal szeretett volna járni, a lány viszont csupán barátként tekintett rá. A férfi 2018. április 18-án az esti órákban a Bokodot és az Oroszlányt (Komárom-Esztergom megye) összekötő földúton a bokrok közé csalta a kiskorú lányt azzal az ürüggyel, hogy nézze meg, milyen leadni való rezet rejtett oda.

A vádlott ezt követően elővett egy húsklopfolót, majd mikor a lány hátat fordított a férfinak és el akart menni a helyszínről, az elkövető a húsklopfolóval nagy erővel, legalább háromszor fejbe vágta. A földre került áldozatot a támadó fojtogatta, ököllel többször megütötte, majd vele akarata ellenére közösült. A vádlott ezután sátrat állított fel a helyszínen, és onnan nem engedte el a lányt, akit még kétszer megerőszakolt.

Dr. Reszl Ildikó főügyésztől a kemma.hu megtudta, hogy a bántalmazás miatt a lánynak eltört az arccsontja és az orrcsontja illetve több zúzódás és horzsolás keletkezett a testén. Emellett a nyakát ért szorítás olyan erős volt, hogy reflexes szívmegállást, azaz halált is okozhatott volna.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, aljas indokból, a sértett sanyargatásával, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértése bűntette és tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, élet, testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt vádat emelt egy letartóztatásban lévő férfival szemben.

(kemma.hu)