Mix 2019. 02. 04.

Két nőt bántalmazott és rabolt ki egy 31 éves férfi Komáromban, elkapták

A szombati napon (február 2.) két bántalmazás és rablás is történt Komárom utcáin, melyeket nagy valószínűséggel ugyanaz a férfi követte el. A bűncselekményekkel vádolt 31 éves komáromi lakost a járókelők tartóztatták fel a rendőrök kiérkezéséig – tájékoztatott Božena Bruchterová rendőrségi szóvivő. 

Szombat este, nem sokkal fél nyolc előtt egy ismeretlen férfi támadott meg egy 18 éves lányt. A sértett a járdán közlekedett, amikor az elkövető hátulról rátámadt, nyakát megragadva a földre húzta és rugdosta őt, miközben pénzt követelt tőle. Annak ellenére, hogy a fiatal nő azt hajtogatta, nincs nála pénz, az elkövető nem hagyta abba a bántalmazást. Az ismeretlen végül kitépte a lány kezéből MP3 lejátszóját, válláról pedig kézitáskáját, melyben a sértett mobiltelefonja is volt.

Ezután az elkövető távozott a helyszínről, valamivel később egy másik utcában azonban újabb áldozatra talált egy 53 éves nő személyében.

A semmit sem sejtő áldozat csakugyan a járdán közlekedett, amikor a férfi ököllel fejbe vágta őt nagyjából 9 óra magasságában. Az elkövető a nő táskáját próbálta ellopni, miután azonban ez elsőre nem sikerült neki, újabb tettlegességre vetemedett. A férfi olyan intenzitással ütötte hátba és fejen az ártatlan nőt, hogy az a földre esett. Majd mikor már sikerült kitépnie a nő kezéből a kézitáskát, ismét menekülőre fogta a dolgot. A sértett nő kiabálva rohant utána, amit három járókelő férfi is meghallott.  Az éppen arra járók a nő segítségére siettek és sikerült az elkövetőt feltartóztatniuk a rendőrök kiérkezéséig.

A 31 éves komáromi Ivant a rendőrök őrizetbe vették és lopás bűntettével gyanúsítják.