Régió 2014. 03. 07.

Fokozott rendőri ellenőrzés lesz Nyitra megye útjain

A Nyitrai, Komáromi, Érsekújvári, Lévai, Vágsellyei és Nagytapolcsányi járások területén fokozott közúti ellenőrzést tart a rendőrség a jövő hét folyamán – nyilatkozta Renáta Čuháková, a Nyitrai Kerületi Rendőrparancsnokság szóvivője.

A rendőrök azokra a szabálysértésekre fordítják majd a legnagyobb figyelmet, amelyek a statisztikák szerint a legtöbb balesetet okozzák. Ezek közé tartozik egyebek mellett a gyorshajtás, a helytelen előzés, illetve a járművezető alapvető kötelességeinek be nem tartása és az elsőbbségadás elmulasztása – tette hozzá a szóvivő.

„A rendőrség ezúton is ismételten figyelmezteti a sofőröket, hogy tartsák be a közúti közlekedés szabályait, főleg a legmagasabb megengedett sebességet. Továbbá legyenek elővigyázatosabbak és figyelmesebbek a gyalogosokkal, illetve a kerékpárosokkal szemben, mivel az utóbbi időben több olyan közlekedési balesetet tartunk számon, amelyek során a közlekedés ezen résztvevői életüket vesztették, illetve súlyos vagy könnyebb sérüléseket szenvedtek” – mondta Čuháková.

(forrás: KR PZ Nitra, illusztrációs felvétel)