Város 2016. 09. 02.

A kórház belgyógyászati pavilonjának felújítását sürgették a megyei képviselő-testületi ülésen

A komáromi kórház belgyógyászati pavilonjának felújítását sürgették az MKP képviselői a Nyitra Megyei Önkormányzat 25. képviselő-testületi ülésén, augusztus 30-án – írja a Szabad Újság.

Becse Norbert, az MKP megyei képviselője felszólalásában azt kérdezte a megyei hivatal vezetőjétől, miért késlelteti a komáromi kórház belgyógyászati pavilonja felújításáról szóló szerződés aláírását, miközben már lezajlott a közbeszerzés, és ismeretes az eredményes pályázó is (Darton kft.). Stubendek László és Baranyai Zsolt képviselők további kérdéseket tettek fel ezzel kapcsolatban.

A megyei hivatal vezetője szerint a közbeszerzés folyamán hiányosságok merültek fel, emiatt nem írta még alá a szerződést. Ezek után Farkas Iván az MKP képviselői nevében azt javasolta, hogy a hiányosságok miatt a hivatal igazgatója tizenöt napon belül forduljon a Közbeszerzési Hivatalhoz, és kérjen vizsgálatot. Amennyiben a Közbeszerzési Hivatal nem erősíti meg a megyei hivatalban felmerült hiányosságokat, a megye haladéktalanul kösse meg a felújításról szóló szerződést az eredményes pályázóval.

A javaslatot a jelen levő megyei képviselők döntő többsége elfogadta.

A közbeszerzés nyertese a komáromi Darton kft. nyerte meg, vagyis a belgyógyászati pavilon felújítását helyi vállalat végezhetné el. „Amennyiben a képviselő-testület határozatát a megyei hivatal záros határidőn belül nem teljesíti, megyei képviselőként mi fordulunk a Közbeszerzési Hivatalhoz, mivel a rendelkezésre álló információk alapján a közbeszerzés a jogszabályok alapján zajlott le” – jelentette ki Farkas Iván.

Forrás: Szabad Újság
Fotó: Delta

belgyogy2