Régió 2014. 02. 17.

Hétfőtől fokozott közúti ellenőrzések várhatóak a Komáromi járásban

Hétfőtől egyhetes országos közlekedésbiztonsági akciót tart a rendőrség, melynek keretében fokozott közúti ellenőrzésre számíthatnak az autósok a Komáromi járás területén is.

„Nyitra megyében a Nyitrai, Vágsellyei, Nagytapolcsányi, Komáromi, Érsekújvári és Lévai járásban kerül sor közúti ellenőrzésekre” – tájékoztatott Renáta Čuháková, a Nyitrai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője.

A rendőrök elsősorban azokat a szabálysértéseket ellenőrzik majd, amelyek az elemzések szerint a közúti balesetek legfőbb okainak számítanak. Ezek közé tartozik a legnagyobb megengedett sebesség túllépése, a helytelen előzés, illetve ha a sofőrök nem adnak előnyt vagy nem tartják be alapvető kötelességeiket.

A rendőrség kéviselői ismét felhívják a járművezetők figyelmét arra, hogy tartsák be a közúti forgalom szabályait, főként a legnagyobb megengedett sebességet, továbbá legyenek elővigyázatosak és előzékenyek a gyalogosokkal, illetve a kerékpárosokkal szemben.

A közlekedésbiztonsági akcióra azért kerül sor, mert az utóbbi időben egyre több olyan közlekedési balesetet tartunk számon, amelyek során haláleset történt, illetve súlyos vagy enyhébb egészségkárosodásra került sor” – indokolta a rendőrségi akciót Čuháková.

(forrás: aktuality.sk, illustrációs felvétel)