Kultúra 2020. 12. 01.

Fonográf fesztivál korlátozásokkal

A 2020-as évben a koronavírusjárvány miatt számos kulturális rendezvény és fesztivál maradt el régiónkban. A november 13-án hozott enyhítő rendelkezések azonban lehetőséget adnak a kulturális és közösségi életbe való fokozatos visszatérésre, igaz a nézőterek ötven százalékos kihasználtsága, valamint a szükséges óvintézkedések betartása mellett.

Épp ezért a Fonográf Polgári Társulás vezetősége úgy döntött, nem hagyja „elúszni” a Fonográf Fesztivál 9. évfolyamát, és bár szűkített keretek között, de Komáromban 2020 decemberében újra teret ad a minőségi zene képviselőinek és kedvelőinek. A fesztivál helyszíne 2020 decemberében kizárólag Komárom. A tavalyi évben a seregszemle kibővült kassai, füleki és somorjai helyszínnel is, a szervezők ezeket a koncerteket a következő év márciusában szeretnék megvalósítani.

December 3-án a Parno Graszt – autentikus cigányzenét játszó zenekar koncertjével indul a kilencedik évfolyam, másnap december 4-én 17.00 órától a Pósfa zenekar, 19.00 órától pedig Vadkerti Imre és barátai (Sipos Dávid, Bertók István, Lakatos Róbert) lépnek színpadra a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ nagytermében.

December 5-én a Tiszti Pavilon dísztermében folytatódik a fesztivál, fellép Agócs Gergely és a Parapács zenekar. A zenei seregszemle kínálata a zárónapon a legsűrűbb.

December 6-án 10.30tól Paár Julianna: Kerekerdő című gyerekkoncertjét tekinthetik meg az érdeklődők – a rendkívüli helyzet miatt online formában az Egressy Béni Városi Művelődési Központ és a Fonográf Fesztivál Facebook oldalán.

16.00 órától az Ötödik Évszak zenekar azonban már „élőben” játszik a Tiszti Pavilonban, este 18.00 órakor pedig záróakkordként  Lakatos Róbert és barátai (Stano Palúch, Marcel Comendant, Hanusz Zoltán, Rigó Jancsi)  lépnek színre.

Jegyek elővételben az Egressy Béni Városi Művelődési Központ honlapján, illetve a koncertek előtt egy órával a helyszínen kaphatók. Mindenkit nagy szeretettel várnak a szervezők.