Turizmus Dél-komárom 2023. 03. 06.

Forradalmi városnézést szervez a dél-komáromi Tourinform

Ismét tematikus túrára hívnak és várnak minden kedves érdeklődőt március 18-án szombaton. Gyülekező a szokásos helyen, az Igmándi út 2. szám alatt található Tourinform irodánál lesz. A városnéző menet 9.00 órakor indul.

Proczeller Tamás irodavezető úgy fogalmazott, hogy az 1848–49-es forradalom és szabadságharc Komárom újkori történetének egyik meghatározó időszaka, elég, ha csak Klapkára gondolunk. Épp ezért arra bíztat mindenkit, hogy vegyen részt ezen az érdekes történelmi és kulturális múltidézésen.

A  program első helyszíne a két éve teljesen felújított Csillagerőd lesz, ahol a Szépművészeti Múzeum antik szobormásolat-gyűjteményének állandó kiállításán olyan korszakos művek másolataival találkozhatnak, mint a méltán híres hellenisztikus Méloszi Aphrodité (Milói Vénusz) vagy a római Laokoón–csoport. Ezt követően a résztvevők Észak-Komárom sétálóutcáján átkelve kaphatnak ízelítőt a várostörténet egy-egy szeletéből, és persze szó esik majd olyan, Komáromhoz köthető kiemelkedő történelmi alakokról is, mint az operettkirály, Lehár Ferenc, a nagy mesemondó, Jókai Mór és a legendás várvédő Klapka György is. Ezt követően a komáromi erődrendszer legrégebbi tagját, az Öregvárat annak idegenvezetője mutatja be a csoportnak. Az Öregvár és Újvár épületegyüttesét 1849 nyarán Klapka György parancsnoksága alatt, a II. és a VIII. hadtest védte 24 zászlóaljjal és 12 lovasszázaddal.

A helyszínek között a túrán résztvevőket busszal szállítjuk. A túrára maximum 100 fő jelentkezhet. A túrára jegyet a dél-komáromi Tourinform Irodában vagy az iranykomarom.hu oldalon való jelentkezést követően válthatnak. A megváltott jegy tartalmazza a helyszínek közötti utazást az erődökbe való belépést tárlatvezetéssel és az észak-komáromi sétát vezetéssel.  A túra lemondása március 16. 12.00 óráig lehetséges. Ebben az esetben a befizetett jegyek árát 5 munkanapon belül cégünk visszautalja a vásárló bankszámlaszámára – tette hozzá Proczeller Tamás.

Jegyinformáció ITT!