Turizmus Dél-komárom 2024. 07. 08.

Nyári városnézésre vár a dél-komáromi Tourinform

Továbbra is nagy sikerrel, összességében több száz fő részvételével tajlanak az iroda által szervezett tematikus túrák. Legközelebb július 20-án ismerkedhetünk meg részletesen városunk történelmével. Proczeller Tamás irodavezetőt kérdeztük.

Július 20-án, szombaton tartjuk a következő tematikus gyalogtúránkat, amely egy különleges lehetőséget nyújt Komárom városának megismerésére a Duna két partján. A túránk délelőtt 10 órakor indul a Tourinform irodától, amely az Igmándi út 2. szám alatt található.

-Milyen útvonalat követ majd a séta?

Dél-Komáromból indulunk és átsétálunk Észak-Komáromba. Útközben megállunk a Nádor utcánál, majd folytatjuk a Lehár tér felé, végül pedig a Klapka térre érkezünk. A városnézés során részletesen bemutatjuk a város történelmét és kultúráját. A túrát a dél-komáromi Brigetio Öröksége Látogatóközpontban fejezzük be. Itt megtekinthetjük a „Komárom újjáépítése Trianon után” című kiállítást, amely a déli városrész kiépülését mutatja be.

-Mikor és hogyan lehet jelentkezni?

-A túrán való részvételhez előzetes regisztráció szükséges. A jelentkezéseket személyesen a komáromi Tourinform irodában vagy online, az iranykomarom.hu oldalon fogadjuk. A részvételi díj személyesen készpénzben vagy bankkártyával, illetve online bankkártyával vagy előre utalással fizethető.

-Mennyibe kerül a túrán való részvétel?

– A felnőttek részvételi díja 2500 forint, a diákok és nyugdíjasok számára 1990 forint, a komáromi lakosoknak pedig 1500 forint. A 6 éves kor alatti gyermekek számára ingyenes a részvétel.

-Milyen hosszú lesz a séta és mennyire lesz nehéz teljesíteni?

– A túra hossza 4,5 kilométer, és tervezetten 3 órát vesz igénybe. Ez az időtartam az idegenvezető döntése alapján változhat. A túra könnyen teljesíthető, de javasoljuk a megfelelő öltözet és cipő viselését.

-Hány fővel terveznek?

– Maximum 30 főt tudunk fogadni a túrán. Fontos, hogy a jelentkezők időben regisztráljanak, hogy biztosíthassák a helyüket. Mindenkinek ajánlom ezt a túrát, aki szeretné jobban megismerni Komárom történelmét és kultúráját. Remélem, sokan csatlakoznak hozzánk egy felejthetetlen élményért! Várunk mindenkit szeretettel!