Fotók 2012. 05. 25.

Fotó: A felvidéki Mária Rádió révkomáromi stúdiójának megáldása

A közelmúltban megáldották,  felszentelték a Mária Rádió felvidéki, révkomáromi székhelyű stúdióját.

A rádió 1983-ban, Olaszországból indult el. Plébániai rádióként sugárzott egyházi zenéket, imádságokat. Rövid időn belül hatalmas népszerűségre tett szert, és egyre több ország kapcsolódott be az egyházi adók hálózatába, mint pl. Magyarországon hat évvel ezelőtt kezdett el sugározni a rádió.

A felvidéki, révkomáromi stúdió a felújított Szent Anna-kápolna melletti épületben található.

Ezen jeles esemény alkalmával a Szent András-templomban ünnepélyes, püspöki szentmisét celebrált mons. Bezák Róbert, nagyszombati érsek. Majd a Szent Anna -kápolna megszentelése, ünnepélyes szónoklatok következtek, végül a tényleges stúdió megáldása zárta a sort.

A hívek hatalmas számban vettek rész a szentmisén, és az azt követő ünnepélyes ceremónián is. A kápolna kicsinek bizonyult, és sokan az utcán hallgatták végig a kihangosított szónoklatokat, üdvözleteket.

Mint azt Lépes Lóránt-komáromi káplán, a révkomáromi stúdió műsorigazgatója elmondta: „Nagy örömünkre szolgál a felvidéki stúdió megnyitása. Azt tudni kell, ahol működik a Mária Rádió, azonos feltételek alapján állítják össze a műsor szerkezetét, amelynek domináns részét imádságok, elmélkedések, szentmisék és egyházi zenék teszik ki. A komáromi stúdió jelenleg nem önálló, hanem a budapesti Mária Rádió műsorát egészíti ki a Felvidék területéről. Terveink között szerepel pl. a szentmisék közvetítése a Komáromi járás falvaiból, bár a technikai felszereltségünk még nem a legkorszerűbb. A munkatársak zöme önkéntes. A rádiót világszerte a hallgatók finanszírozzák az adományaikkal.”

Felvidéken, a komáromi és esztergomi, illetve a telkibányai adók segítségével lehet fogni a 88,3-as frekvencián. Ezen kívül magyar nyelven hallgatható még természetesen Magyarországon, Délvidéken és Erdélyben is egyaránt. A terveik között szerepel egy kárpátaljai stúdió elindítása is.

A világhálón is elérhető az Isten igéjét sugárzó állomás, és bővebb információkat is megtalálhatnak róla az érdeklődők! Isten áldja a felvidéki új stúdió munkatársait!

http://www.mariaradio.hu/

(kép és szöveg: ha)