Kultúra 2024. 02. 09.

Több mint 300 gyermekrajzból nyílt kiállítás – a Mária Rádió Mirjam rajzpályázata

Több mint 300 gyermekrajz érkezett arra a pályázatra, amelyet a Mária Rádió észak-komáromi kirendeltsége hirdetett meg a felvidéki magyar tanítási nyelvű alapiskolák és középiskolák diákjai számára. A rajzpályázat ünnepélyes díjkiosztójára, egyben a rajzokból rendezett kiállítás megnyitójára február 9-én került sor a komáromi Limes Galériában.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Szili Katalin, az Országgyűlés volt elnöke, miniszteri megbízott, miniszterelnöki főtanácsadó is.  

A rajzpályázatot immár harmadik alkalommal hirdette felvidéki magyar nyelvű katolikus rádió, amely kizárólag önkéntesekkel működik és adományokból tartja fenn magát. Küldetésüknek tartják, hogy erősítsék lelkiekben az itteni magyarságot. A rajzpályázatnak is ez volt a célja.

A nevezők öt kategóriában a következő témákban készíthették el pályamunkáikat: Kincsek karnyújtásnyira, Ábrahám, a hit atyja és Csokonai Vitéz Mihály művei gyerekszemmel.

A beérkezett 336 művet szakmai zsűri bírálta, döntésük alapján 64 pályamunka részesült a mai napon díjazásban, 11 pályamunka pedig különdíjban, akik tárlatvezetéssel egybekötött látogatást nyertek a dél-komáromi Csillagerődbe, Vizely Csaba, a Monostori erőd ügyvezetőjének jóvoltából. 

A rajzpályázat eredményei a Mária Rádió Mirjam honlapján tekinthetők meg.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen fellépett Vadkerti Imre zenésztársaival, Zsapka Attilával és Sipos Dáviddal.

A kiállítás péntekenként 13:00 és 16:00 óra között tekinthető meg a Limes Galériában, 2024 február 29-ig.

Forrás: Felvidék.Ma, Mária Rádió Mirjam