Kultúra 2020. 03. 06.

Gál Tamás lehet a Komáromi Jókai Színház következő igazgatója

A Csavar Színház vezetője, a Jászai Mari-díjas Gál Tamás lehet a Komáromi Jókai Színház következő igazgatója, miután a beadott pályázatok alapján a Nyitra megye önkormányzata által létrehozott bizottság őt javasolja a posztra. A végső döntésre március 30-án kerülhet sor.

Nyitra megye még december elején írta ki pályázatát 10 kulturális intézmény igazgatói posztjára, köztük a Komáromi Jókai Színházéra is. A szűkös (nagyjából 10 napos) határidő ellenére végül így is akadtak olyanok, akik meg tudtak birkózni a feladattal és be tudták nyújtani pályázatukat.

A pályázati határidő után közel két hónap telt el, míg a Nyitra Megye Önkormányzata által kinevezett pályázati bizottság meghallgatta a két jelentkezőt, Gál Tamást és Fabó Máriát (utóbbi a Jókai Színház jelenlegi marketingvezetője). A meghallgatás után a döntést a bizottság titkosította.

Az igazgatói posztot megpályázó Gál Tamás pár nappal ezelőtti, Facebookon közzétett bejegyzése azonban arról árulkodik, hogy nagy eséllyel a Jászai Mari-díjas színész lesz a komáromi színház következő igazgatója. Milan Belica nyitrai megyefőnök ugyanis levélben értesítette Gál Tamást arról, hogy a pályázati bizottság őt hozta ki győztesként és március 30-án terjesztik a javaslatot az önkormányzat elé. Az igazgató kinevezéséről ugyanis az önkormányzatnak kell testületi döntést hoznia.

Drága barátaim, ismerőseim, mindenki aki szurkolt nekem! Sokan hívtatok és hívtok hogy mi lett az eredménye a Jókai…

Közzétette: Szilvia Kiss Tamás Gál – 2020. március 3., kedd

A Komáromi Jókai Színház legutóbbi igazgatója Tóth Tibor volt, aki 2004 óta töltötte be ezt a posztot. Tóth Tibort tavaly októberben váltották le, azóta megbízott igazgatóként dolgozik a színházban.