Régió 2018. 09. 27.

Gútán kapták el a Kuciak-gyilkosság gyanúsítottjait, köztük egy komáromi ex-nyomozót

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) rajtaütést tartott a hajnali órákban Gútán. Az Aktuality.sk értesülései szerint az elfogottak összefüggésbe hozhatóak Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásához. 

A NAKA a hajnali órákban, 4 óra körül kezdte meg rendkívüli akcióját, mely során összesen 8 embert fogtak el Gútán. Az előzetes hírek szerint a letartóztatottak közvetlen kapcsolatba hozhatóak Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásával és maga az elkövető is az elfogottak között van.

Jelenleg a házkutatások és egyéb, az eljárással kapcsolatos lépések zajlanak.

fotó: Gúta TV

fotó: aktuality.sk

A rendőrség a vizsgálat érdekében várhatóan egy ideig nem fog hivatalos tájékoztatást nyújtani a razziával kapcsolatban.

Daniel Lipšic, a Kuciak család jogi képviselője a Facebook közösségi portálon tett bejegyzést az akcióval kapcsolatban. Bejegyzésében arra kéri a lakosságot, hogy fektessenek bizalmat a nyomozói csapatba.

Ján Kuciakot és menyasszonyát, Martina Kušnírovát február 21-én gyilkolták meg otthonukban, Nagymácsédon. Az azóta nyilvánosságot látott hírek alapján a gyilkosságnak köze lehetett Kuciak újságírói munkájához.

FRISSÍTÉS: 

  • Értesüléseink szerint a NAKA emberei a komáromi Erzsébet-szigeten is akcióztak. Ezzel párhuzamosan több médium (tvnoviny.sk, teraz.sk) is lehozta, hogy a Gútán elfogottak között van egy Sz. Tamás nevű férfi, aki a múltban nyomozóként dolgozott Komáromban.
  • A rendőrség megosztott néhány képet a rajtaütéssel kapcsolatban:
  • 14:00 A gyanúsítottak nagy valószínűséggel még mindig abban a gútai házban tartózkodnak rendőri felügyelet alatt, ahol rajtuk ütöttek. A kihallgatás és a bizonyítékok keresése is zajlik.
  • 15:20 A rendőrök a gyanúsított számítógépét és gépjárművét is lefoglalták.
  • 18:00 Véget ért a rendőrségi bevetés Gútán, a gyanúsítottakat elszállították a helyszínről.

 

(aktuality.sk)