Sport 2018. 01. 25.

Gyengül a komáromi támadószekció: Militosyant viszi az FC Nitra

Az FC Nitra labdarúgócsapata hivatalos oldalán jelentette be, leigazolta a KFC Komárno 24 éves örmény származású játékosát, Vahagn Militosyan-t. A támadó egy év után hagyja ott a dél-szlovákiai csapatot. 

Az idei szezon egyik legjobb komáromi játékosa, Vahagn Militosyan a mai napon közzétett bejelentés alapján elhagyja a lilákat és új csapathoz szerződik. Következő mérkőzésén már a szlovák első osztály jelenleg 7. helyét elfoglaló FC Nitra játékosaként léphet majd pályára. 

„Militosyan a szlovák másodosztály egyik legjobb támadója, éppen ezért már hosszabb ideje figyeltük. Boldogok vagyunk, hogy sikerült megszereznünk” – mondta el Marián Valenta, az FC Nitra elnöke.

A bejelentést követően a játékos is megszólalt: „Nagyon örülök az esélynek, amit Nyitra csapatától kaptam, és, hogy szerződést kínáltak nekem.” 

fotó: fcnitra.com

Az idén 25.életévét betöltő csatár 2017 elején igazolt Komáromba Nagytapolcsány együttesétől. Militosyan az idei szezonban nagyszerű teljesítményt nyújtott a komáromi csapatban, 15 mérkőzésén 10 gólig és 5 gólpasszig jutott. Profi pályafutását Franciaországban kezdte a Stade Laval csapatánál, Szlovákiába szerződése előtt pedig a szintén francia Grenoble Foot 38-nál és az UJA Maccabi Paris-nál is kipróbálhatta magát.

(fcnitra.com)