Város 2023. 02. 06.

Gyilkossági kísérlet a komáromi vasútállomáson

Péntek este a késő esti órákban gyilkossági kísérlet történt a komáromi vasútállomáson. Az elkövetőt pár óra leforgása alatt letartóztatták.

Péntek este 11 óra körül egy gyanútlanul álldogálló, 26 éves fiatalemberhez minden előjel nélkül, váratlanul odalépett egy ismeretlen, és ököllel belevágott az arcába. Ezután előrántott egy 7 cm hosszú konyhakést, és legalább hatszor megszúrta, a fején, a nyakán, a mellkasán és a hasán.

A szegény 28 éves fiatalember 28 napon túl gyógyuló, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A támadó elszaladt a helyszínről, az esetnek szemtanúja sem volt. A Komáromi Járási Rendőr-főkapitányság nyomozói azonban intenzív nyomozásba kezdtek, és már néhány órával a bejelentést követően sikerült felderíteniük, és elkapniuk az elkövetéssel gyanúsítható férfit.

A támadó egy 22 éves gútai férfi volt, akit már szombaton kihallgattak, valamint eljárást indítottak ellene gyilkossági kísérlet miatt. Az ügyész indítványozta a késelő előzetes letartóztatásba helyezését. Hogy mi volt a támadó indítéka, még nem tudni – hiszen a sértett és az elkövető közt nem volt semmilyen kapcsolat, a támadó véletlenszerűen választhatta ki áldozatát. Az ügy további körülményeinek felderítése érdekében folytatódik a nyomozás.

Forrás: Polícia SR – Nitriansky kraj FB