Mix 2021. 12. 03.

Gyógygombák: Ezer éves megoldás a jelenkor betegségeire (is)

A gombákkal való gyógyítás Kelet-Ázsiában, Japánban és Kínában több ezer éves múltra tekint vissza, azonban az európai orvoslásban, az átlagember a gyógygombákról nagyon keveset tud.

Bár a mikoterápia (gombákkal foglalkozó tudomány) a 21. században óriási fejlődésnek indult és több száz kutatási anyag támasztja alá azt a tényt, hogy bizonyos gombák gyógyító hatása nem pusztán babona, mégsincs benne a gondolatainkban, hogy felfedezzük gyógyerejüket. Vajon mi lehet ennek az oka?

Egészen 2013-ig az alkalmazott gyógygomba termékek nagy része szárított gombapor, valamint kapszula formájában volt elérhető. A por és kapszula kivonatokkal az a fő probléma, hogy nehezen emészthetőek. A gombák beltartalmi paraméterei rendkívül jók, kedvező aminosav összetételük miatt kiváló hús pótlok, azonban az emészthetőségük is a húsokéval vetekszik. Az emberi szervezet emésztő enzim készlete nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem képes kioldani a gombákból a hatóanyagot, mert a gombáknak rostos vázuk van (kitinváz), azt kell először feloldani a szervezetnek, hogy hozzáférjen a hatóanyaghoz. Az embernek viszont nincs kitináz enzime, amely a kitinvázat feloldja. További probléma, hogy a szárított gombaporok és kapszulák esetében a szervezetnek még hidratálni is kell, hogy a hatóanyagokhoz hozzáférjen. Könnyen elképzelhető, hogy azok a vásárlók, akik gombaporokat, vagy kapszulákat szedtek korábban, csalódtak a megvásárolt termékekben, mert nem érték el a kívánt hatást a termék használatával.

2013-ban a magyarországi Gyógygomba Kutatólabor Kft. úgy döntött, hogy folyékony gombakivonatok gyártásába kezd. A folyékony gombakivonatok előállítása már nem volt teljesen ismeretlen fogalom, azonban az addig létező formulák nem teljes spektrumú készítmények voltak és pusztán etanolos tinktúra formájában léteztek, vagyis alkoholos készítmények voltak.

A gyártási folyamat megalkotásához rengeteg problémát kellett megoldania a kutató csapatnak, de végül a gyógyszerészeti minőségű glicerin alkalmazása lehetővé tette a magas minőségű és kiváló hatékonyságú kivonatok előállítását. A szabadalmaztatott eljárás gyártási paraméterei egyelőre titkosak, hiszen teljesen új generációs termékekről van szó, azonban kijelenthető, hogy 2013. előtt nem léteztek glicerines bio gyógygomba kivonatok. Ma már nagyon sok kutatás igazolja, a termékek minőségét és hatékonyságát is.

A Mycolife termékcsalád, a magyarországi kutatólabor közreműködésével, gyógygomba- kivonatokból készül és a kivonatok gyártása során nem csak bizonyos részeket, hanem minden hatóanyagot kinyernek a gombákból. Mivel folyékony kivonatokról van szó, sokakban felmerül a kérdés, hogy miért jobbak, mint a kapszulás gombakivonatok, de erre cikkünk első részében megadtuk a választ. 

Míg a gombakapszulákból napi 3 x 1 szemet, addig a folyékony gombakivonatokból csak naponta egyszer 5 ml-t kell bevenni, a mellékelt adagolókanál segítségével. Egy adag is bőven fedezi azt a hasznos anyag mennyiséget, amely a szervezetünk működését hatékonyan támogatja.

A termékek csupán 2 dologból készülnek: gombákból és glicerinből. Alkoholmentesek! Amikor a vásárló kinyitja a palackot, édes esszencia illatát érezheti! Minden termék bio, ami garancia a magas minőségre.

A gombák a talaj megtisztítói, képesek magukba szívni a talaj szennyeződéseit, a vegyszereket, a nehézfémeket, így közönséges gombákból nem lehet kivonatokat gyártani. A bio minőségű gyógygomba alapanyag, a biztonságos folyékony gombakivonat gyártásának elsőrendű követelménye.

A gombakivonatok nem tartalmaznak adalékanyagot, nem tartalmaznak tartósítószert és GMO mentesek. Nem lehet túladagolni és nincsenek mellékhatásai! A gyártó HACCP, ISO, BIO és Magyar Termék tanúsítványokkal rendelkezik.

A Mycolife termékcsalád megálmodói és forgalmazói 13 különböző, de már eddig is, a Kutatólabor által gyártott gombakivonattal vannak jelen a piacon, ezekből 7 termék egy-egy gyógygomba kivonata, 6 termék pedig különböző gyógygombakivonatok keveréke. További 2 termék egy teljesen új innováció eredménye, amelyet a pandémia hívott életre. A Mycolife tulajdonosai és a Kutatólabor közös fejlesztéséből megszületett a Life 100 elnevezésű termék, melyet hívhatunk a védekezés vitaminjának is. Alkotóelemei az immunrendszer működését és hatékonyságát támogatják, a vírusfertőzésben bevethető és kiváló bodorrózsa hozzáadásával. A másik újonnan piacra kerülő termék a Postcovid, tulajdonképpen az újrakezdés vitaminja. Számos összetevője segíti a szervezetünket regenerálódni és felépülni a betegségből. Ez utóbbi termék természetesen nem csak a COVID betegeket szolgálja, hanem bármilyen vírusfertőzés után alkalmazható, vagy akár általános immunerősítőként is szedhető.

A Mycolife termékek a Digilekaren webshopban vásárolhatók meg, vagy személyesen a cég bioboltjában, Komarnoban a Petofiho 13. sz. alatt. Személyes vásárlás során az eladók szívesen nyújtanak segítséget és tájékoztatást az érdeklődőknek. Az üzletben a Postcovid termékből termékminta vehető át.