Mix 2021. 07. 15.

Szinte percre pontosan választhatunk oltási időpontot az AGEL oldalán

Az Egészségügyi Minisztériummal történő egyeztetés után új lehetőséget indított a koronavírus elleni oltásra történő regisztrációnál az AGEL csoport: szinte percre pontosan választhatjuk ki az oltási időpontot a komáromi kórházat is magáénak tudó AGEL csoport weboldalán. Jelenleg a próbaidő zajlik.

Az AGEL csoport weboldalán kialakított új felületen a koronavírus elleni vakcina iránt érdeklődők nem csupán a napot adhatják meg, de szinte percre pontosan választható ki az oltás időpontja. Minden nap 700 szabad időpont áll rendelkezésre, hétfőnként pedig további 100 darab 12 éves kor feletti gyermek is regisztrálható.

„Újdonságnak számít ez Szlovákiában, hiszen így immár nem csupán a www.korona.gov.sk oldalon lehet regisztrálni az oltásra, de egyenesen az AGEL csoport weboldalán is. Január 7-től oltjuk az embereket a kórházban, így van tehát tapasztalatunk a lebonyolítással kapcsolatban és végül ezzel az ötlettel álltunk elő. Örülök, hogy az Egészségügyi Minisztérium elfogadta a javaslatunkat és bízom benne, hogy ezzel is tudjuk majd fokozni az oltakozási kedvet” – mondta Miroslav Jaška, a komáromi kórház igazgatója.

„A legnagyobb előnye, hogy nem kell várni, míg a rendszer kioszt egy időpontot, hanem mindenki saját maga választhatja ki a számára legmegfelelőbbet. Ez pedig valamennyi fél számára kedvező” – tette hozzá az igazgató.

(AGEL SK csoport sajtóhíre alapján)