Fotók 2023. 11. 01.

Gyógyító színkavalkádot mindenhova – a mandala mindenkinek jár!

Mandalái gyógyítanak, bögréiből a kávé is finomabb. Csodás szépérzékkel megáldva Bendo Erika lélektől és küldetéstudat által vezérelve alkot dekorációkat, bútorokat, naptárakat. A számmisztika és a színek varázsával ott rejti el a mandalák segítő erejét, ahol tudja.

Az egy dolog, hogy a mandala gyönyörű dekoráció, de még milyen hasznos is tud lenni. A numerológia rejtjelei által a születési dátum és név alapján például érdemes ötvözni a szimbólumokat és színeket.

“Mindenkinek van életszáma, lélekszáma. Egy mandala pedig eleve a szívhez van kötve, a lélekből indul. Az első festegetéseim eredményét poénból feltettem Facebookra. Meglepően kelendők lettek.”

Innen indult, hogy Erika immáron 4 éve pontozza akrilfestékkel a tündöklő tárgyakat, amelyek 3D-s mintái rengeteg kis pöttyből állnak. “Egy 70 centis képnek például csak a külseje 860 pontból tevődik össze. Megszámoltam.” Főként falapokra alkot, de bármilyen egyéb felületre is szívesen rajzol. Gyümölcstartó, tükör, asztal, de még öngyújtó is került már ki a kezei közül. “Sosem tudom pontosan, mi lesz a megrendelés vége. Személyre szabottan határozom meg a mintát.” Többnyire csendben alkot, hogy ne vonja el semmi a figyelmét.

“Megmagyarázhatatlan módon jön az ihlet. Mintha a kezem magától dolgozna.”

Világ életben gyógyítottak a színekkel, a színterápia ereje tehát vitathatatlan.

Tudtad például, hogy az 1-es számhoz a piros, a 9-eshez az arany tartozik? A barna a harmónia és az egység színe. A zöld pedig az egészség, a pozitivitás és a tisztaság árnyalata. “Gyakran az ember nem kedvel egy színt, idegennek tűnik neki, és ellenkezik egy adott kombinációjú mandala ellen. Közben pont az hiányzik az életéből, hogy egyensúlyba kerüljön. Így volt ez egy onkológián dolgozó kliensemnél is. A rózsaszínes, narancsos színeket nem kedvelte, de ahogy barátkozott vele, úgy érezte, mekkora szüksége is volt rá.” Minden színnek megvan a maga szervi kötődése is, a kék például az emésztőrendszerhez kapcsolódik, míg a piros a szívhez.

Erika szakmája egyébként más téren is összefonódik az emberi testtel és lélekkel. Fit, madero- és aromaterápiás masszázzsal, reflex talpmasszázzsal, arc liftinggel is foglalkozik. “A talpon kitapogatott szervek pszichoszomatikájára is rendszeresen rávilágítok. Beszélgetek a vendégeimmel,

nyomogatom nemcsak a testi, de a mentálhigiénés pontokat is.

Szeretek emberekkel dolgozni, reiki tanfolyamot is végeztem.”

SIker-sztorik márpedig vannak!

Mondd el a problémád, vagy ajándékozz szeretteidnek megoldást egy mandala-mintás figyelmességgel! “Volt, akinek beültetéssel is nehezen jött össze a megtermékenyülés. Fél évvel azután, hogy a hálószobába kikerült a mandala – szigorúan az ággyal szemközti falra – írt, hogy úton van a baba.”  Olykor egy válás utáni kilátástalan helyzetben segíthet az újrakezdés során. Szolgálati lakást, autót és új pasit is hozott a láthatárra egy hölgy ismerősének. Induló vállalkozásról van szó? Bőség-mandala akár mohából kreált életfával erősítve a siker érdekében, szerelem-mandala pedig a párkapcsolati válság esetén tehet csodát.

“És volt olyan ADHD-s kisgyerek is, aki azóta alszik nyugodtan, amióta egy mandala van a szobájában.

Olyan helyre kell tenni, ahol szem előtt van. Nem kötelező előtte ülni, és direktbe rámeditálni, viszont ha a látószögedben benne van összességében naponta 15 percet, az már észrevétlenül hat ránk.”

Még a szkeptikusok is meglepődnek a hatásán!

“Egy feleség rendelt a férjének bögrét, hogy abból igya a kávéját. Más íze volt belőle a napindítónak, a férj saját maga bevallotta. Az erősítés tehát tudat alatt is működik.” Kérj a partnered, vagy a szüleid nevével, születési dátumával ihletett darabot, arra fókuszálva, amit erősíteni kell náluk! A pasztellárnyalat, vagy az élénkebb vonal a szimpatikus? E téren lehet csiszolni a végeredményen. 

Ékszerek, ásványok is bekerülhetnek a repertoárba, ha Erika érzi, hogy abból valami szép és érdekes születhet. Dekoráltass tálcát, fürdőszoba-szettet, rendelj a barátnőknek vagy a családnak csomagban a szépségekből, így kedvezményt is kaphatsz!

Ráhangolódás után néhány óra alatt is kész lehet egy kisebb megrendelés. Egy nagyobb volumenű műv viszont akár hetekig is eltarthat. A legnagyobb teljesítmény eddig egy zsolnai cég számára lefestett 400 bögre volt, melyet Erika egyedül valósított meg. “Anyukám segített csak, ő festette a falapokat. Halála után fel akartam adni az egészet, de a környezetem biztatására folytattam.

A minták pedig csak úgy jönnek. Úgy, hogy mellesleg rajzolni nem is tudok.” 

Ha megtetszett valamelyik csoda, keresd fel Facebookon, vagy Instagramon, esetleg nézd meg a shop-elea.sk weboldalon. Arra viszont készülj fel, hogy két egyforma mandala nem készülhet el. “Fizikai képtelenség lenne ugyanazt kétszer lefesteni.

Pláne, hogy a legtöbbet szó szerint megálmodom.”

Élvezd tehát az egyedi vonalat, és hagyd hogy a rezgések pontosan azt adják számodra, amire szükséged van!  Határ a csillagos ég – ahogy a mandala ereje is a végtelenségig ér!