Kultúra 2023. 07. 19.

Hajómalom fesztivál – ingyenes programokkal is a kínálatban

Színházi előadások, könyvbemutatók, koncertek a népzenétől a könnyűzenén át a pop, a rock, a funky világáig, de nem hiányoznak majd a DJ-k sem a gútai programkínálatból.

Az esemény rendezői nem csak fiatalokra számítanak, hiszen családi, illetve gyermek programok sokasága várja a látogatókat, ráadásul szombaton a belépés egészen este 17 óráig ingyenes.


Tovább színesítik a rendezvényt a színvonalas gasztronómiai bemutatók, különösen a borok kedvelői lesznek elkényeztetve, illetve lehetőség lesz sportolni és kirándulni is, sőt további egészségmegőrző kalandok, módszerek közül is lehet választani. A hölgyek örömét külön növeli még a kirakodóvásár.
Érdemes kiemelni két igazán egyedi beszélgetést, az egyik a színház, míg a másik a bűn világába kalauzolja a nézőket. A Komáromi Jókai Színház művészei a teátrum elmúlt 70 évéről sztorizgatnának, anekdotáznának majd, illetve Barak Dávid író és a egykori országos rendőrfőkapitány, Jaroslav Spisiak beszélget egymással a szerző új könyve, a Rossz-vér nyomán és vélhetően a korábbi zsaru számos „kulisszatitokkal” is szolgák majd.

 

Az elmúlt harminc év mindig megújulni képes dalszövegírója, előadója Geszti Péter, a fiatalabb generáció egyik, ha nem a legtehetségesebb bandája a Halott Pénz, több parkos, telt házas koncert után az énekes-dalszerző-producer Bye Alex és a Slepp, de olyan „kölyök” sztár, mint Manuel is ott lesznek. Igazi kuriózumnak ígérkezik a Parno Graszt és Bohemin Betyars közös bulija.
Ezen felül a leghíresebb felvidéki csapatok is jelen lesznek, mint a GrooveTrain, a Jóvilágvan, a Gorlo Volka, valamint a
Sajó Banda.

Mindez pedig 2023. július 20. és 22. között Gútán. A rendezvényre kaphatóak, bár korlátozott számban napi és háromnapos, sőt újdonságként VIP jegyek is a oneticket.sk oldalán.