Város Dél-komárom 2021. 04. 07.

Hamarosan indul a dél-komáromi kerékpárkölcsönző

Nemrég Dél-Komáromban is elkezdődött a KOMBIbike közösségi kerékpárkölcsönző rendszer dokkolók kiépítése – írja a komarom.hu.

Az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program pályázatára öt szlovákiai és négy hazai település jelentkezett. A projekt jóvoltából Észak-Komárom és Dél-Komárom mellett, Tatán, Naszvadon, Érsekújvárott, Ógyallán, Gútán, Kisbéren és Oroszlányban épülnek kölcsönzők.

– A Ponst Danubii EGTC-vel már régóta kiváló kapcsolatot ápolunk. Jelen projekt egyrészt megkönnyíti a helyiek határon átnyúló közlekedését, másrészt pedig a turisztikai látványosságok bemutatását is. Dél-Komáromban két helyen: a Sport utcában és a Bem József utcában épül ilyen kölcsönző. A közlekedési eszközök mellé térkép is igényelhető, amely tartalmazza a javasolt kerékpáros útvonalakat és összekapcsolja a tömegközlekedési lehetőségeket is. A dokkolókból 95 hagyományos és 35 elektromos járművet lehet majd kölcsönözni közölte Szentesi Tamás idegenforgalmi szakember.

Megtudtuk azt is, hogy a közeljövőben elkészül a www.kombibike.eu portál is. Ennek felületén, a regisztrációt követően, mód nyílik a szabad kerékpárok számának nyomon követésére is. Az állomások átadására a tervek szerint április 26-án kerül sor, amelyet egy kéthetes tesztelési időszak után, május 10-től vehetnek használatba a kerékpárosok.