Kultúra 2013. 12. 18.

A harmadik út – Bujna Zoltán legújabb könyve

Bujna Zoltán, városunk legismertebb kerékpáros világutazója. 2005-ben elkerekezett Iránba, és ott egy hónapot töltött. Útjáról A biciklis dervis cím alatt 2007-ben könyvet jelentetett meg, amely egy sorozat első része volt. Az író mindamellett, hogy leírja a Dunaszerdahelytől Teheránig tartó küzdelmeit és kalandjait, rávilágít az élet lényegére is. A boldogság nem csupán a cél keresésében rejlik, hanem a hozzá vezető útban is.

Az utazó azonban nem nyughatott. Hiányzott a mérhetetlen szabadság, s a szíve mélyén visszavágyódott a varázslatos Közép-Ázsiába. Így 2013-ban belekezdett a második Vámbéry expedíció szervezésébe. A küldetés ismét példaképének Vámbéry Ármin közép-ázsiai útjának folytatása volt. Az utat bringája nyergében egyedül járta be a Pamír-hegységen keresztül egészen az egekig nyúló Karakarum-hegységig.

A legújabb kerékpáros expedíció kalandos történeteit „A harmadik út” című útikönyvében jelentette meg. A 264 oldalas színes fotókkal illusztrált kiadvány Közép-Ázsia legérdekesebb helyeire kalauzolja el az olvasót. Az útikönyv egyben útmutató a szabadsághoz vezető út keresésében.

Ez alkalomból a szerző 2013. december 21-én szombaton, a révkomáromi Csemadok, Kossuth tér 3 alatti székházában 17.00 órai kezdettel könyvbemutatón ajánlja legújabb könyvét az olvasó közönségnek, melyre mindenkit szeretettel vár.