Város 2014. 10. 08.

A héten indul a felvidéki médiaképzés

Kivételes médiaképzést indít ezen a héten pénteken a Szabad Újságot és Csallóköz hetilapot kiadó vállalat. A Komáromban megrendezésre kerülő előadások nyitányaként Jónás István, a Magyar Rádió vezetője osztja meg tudását az érdeklődőkkel.

„A délután fél háromkor kezdődő előadásnak a Selye János Egyetem Konferenciaközpont K007-es terme ad otthont. Az ismert szakembert mindenki meghallgathatja, az is, aki nem nyert felvételt a képzésre, mert szeretnénk, ha minél többen belekóstolhatnának abba, amit a 20 diákunk számára az elkövetkező nyolc hónapban kínálunk. Havonta egy hétvégén, két nap alatt két ismert magyarországi szakember fogja képezni a média világát már valamilyen szinten ismerő hallgatóinkat, olyan módon, hogy hasznos gyakorlati tanácsokat ad nekik, amellyel segíteni tudja őket a fejlődésben” – mondta el Rajkovics Péter, a Felvidéki Médiaképzés program egyik szervezője.

Jónás István a rádiós újságírásról fog beszélni pénteken, majd szombaton folytatódik a képzés, amikor Pekár István többek közt a média őszinte szerepéről és a regionális sajtóról is megosztja gondolatait a résztvevőkkel. A szombati programmal kapcsolatban Rajkovics hangsúlyozta, zárt előadásról van szó, de amennyiben valaki úgy érzi, érdekelné ez az előadás is, az még csütörtök éjfélig jelentkezhet a korlátolt számú helyekre a felvidekimediakepzes@gmail.com e-mailes elérhetőségen.

A szervezők egyébként bíznak abban, az ingyenes képzéssel elérhetik, hogy a felvidéki magyar nyelvű sajtó új generációi nevelkedjenek ki, akiknek fontos a magyar nyelv megőrzése.

(fotó: illusztráció)

Szólj hozzá!