Régió 2016. 01. 13.

Csodálatos kisfilm született a Csallóközről

A gyönyörű, Csallóközt bemutató kisfilmre nemcsak felvidékiként lehetünk büszkék, hanem komáromiként is, mivel mind a rendezője Molnár Csaba, mind az operatőre (Dömötör Ede), mind a narrátora (Dráfi Mátyás) komáromi.

A 15 perces dokumentumfilm fél évig készült, a sziget mai és múltbéli csodáit mutatja be. A légi felvételeket Bíró Máté készítette, zenéjét Bertók István szerezte, vágója Tono Fabian. Gyártásvezetője és szövegszerzője a rendező mellett Dóka Tímea, a Kukkónia Polgári Társulás vezetője. Az elkészítéséhez a kisebbségi kulturális alap és a CEF nyújtott anyagi támogatást, de a film végén több helyi szervezetnek és személyiségnek is köszönetet mondanak a film készítői.

A filmmel egy időben megjelent egy igényes, képekkel teli könyv is Kukkónia címmel, ugyanezzel a tematikával. 

A kisfilmet a Kukkónia Polgári Társulás készíttette, amely olyan márkát szeretne kialakítani, amelynek célja a Csallóköz történelmi, kulturális javainak és természeti kincseinek megőrzése, fejlesztése és felhasználása további fejlődésének érdekében, az itt élő lakosság életszínvonalának javítása gazdasági szempontokból is. Ezért hamarosan különféle, Csallóközre jellemző, minőségi élelmiszerek címkéjén is viszontláthatjuk logójukat.