Kultúra Dél-komárom 2023. 07. 04.

Hétvégére Dél-Komáromba költözik Jamaica

Az idén startoló Lovarda Orchestra rendezvénysorozat keretében a Ladánybene 27 lép fel a Magyar Lovas Színház Komárom épületében, július 8-án, szombaton, 19 órától, vendég A Láma Dalai.

– A Lovarda Orchestra Dél-Komárom új közösségi, élőzenés rendezvénysorozata az egykori lovassági laktanya Lovarda épületében. Nagy öröm számunkra, hogy a Ladánybene27 koncertjével indíthatjuk útjára rendezvénysorozatunkat július 8-án. 1991-ben jelent meg a zenekar első nagylemeze, ami voltaképpen a hazai reggae élet meghatározó pillanata volt. Vitathatatlan érdemük van a jamaicai gyökerü zene magyarországi meghonosításában és megismertetésében – olvasható a szervezők közleményében.

– Az első Spring Reggae Jamet harminc éve tartottuk az Almássy téren, aztán az eseményt utána számos más helyen működtettük. 1993 tavaszán lettünk országosan ismert együttes, ebben az évben indultunk a televízióban is látható pop-rock fesztiválon, ahol döntőbe jutottunk a Szedegetem című dallal, ami aztán a második albumunkon szerepelt – idézte Bodnár Tibort, a zenekar vezetőjét egy korábbi közlemény.

A II-es albumot a rajongók később elefántos lemeznek nevezték el a borítóra került zöld állatfigura miatt, amely hosszú évekre az LB27 logója lett.

A programsorozat egész nyáron, sőt az ősz elején is folytatódik, így július 29-én, 19 órától az Irie Maffiát, augusztus 18-án, szintén este 7-től a Blahalouisianát, míg szeptember 9-én 19 órától a Parno Grasztot láthatjuk.