Kultúra 2023. 04. 04.

Jótékonysági koncert egy dél- és egy észak-komáromi alapiskola javára

Az „Adj esélyt digitálisan” jótékonysági koncert keretében a Karácsony János az LGT legjobb dalaival és a Ladánybene 27 lép fel!

Jótékonysági koncertet szervez a komáromi Rotary Club. A céljuk az, hogy a dél-komáromi Móra Ferenc Általános Iskola és az észak-komáromi Speciális Alapiskola egyik olyan projektjére gyűjtsék össze a pályázat beadásához szükséges önrészt, amely – sikeressége esetén – hozzájárulna ahhoz, hogy korszerűvé, XXI. századivá váljanak az intézmények.

A pályázati lehetőség vissza nem térő esélyt nyújthat arra, hogy több mint 100 000 € értékben váljanak az iskolák tulajdonává speciális digitális segédeszközök. A támogatott iskolákat főleg halmozottan hátrányos helyzetű, és/vagy mentálisan sérült gyerekek látogatják.

IDŐPONT: 2023. április 15. (szombat), 18.00
HELYSZÍN: Egressy Béni Városi Művelődési Központ, Komárom (SK)
JEGYÁR: 18€

AKCIÓ (április 10-ig érvényes)! A páros belépőjegy 28€-ért elérhető – kizárólag személyesen igényelhető az Egressy Béni Városi Művelődési Központ jegypénztárában.

Bővebben a koncertekről:

Karácsony János Trió
Karácsony János, Kossuth-díjas előadóművész és zeneszerző (egyéb fontosabb elismerések: Prima Primissima, Hungaroton életműdíj, A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje) akusztikus triójának friss hangzású koncertje, amely meghódítja a nagy előadótermek után a régió legváltozatosabb helyszíneit.

Az LGT legendás dalait szólaltatja meg Karácsony James, a zenekar gitárosa és énekese. Az energikus és kirobbanó hangulatú akusztikus trióban magas színvonalú zenésztársak muzsikálnak: Péter János (Firkin) fuvolán és Angler Ákos (exAnima Sound System) ütőhangszereken.

Ladánybene 27 – csendes-ülős-elbeszélős koncert
Magyarország első számú reggae zenekara csendes-ülős-elbeszélős estjein kisebb létszámban lép fel. A koncert személyes hangulatú, a zenészek ülve játszanak és a zenei program nem az aktuális LB27 koncertdalokból áll, hanem szabadabban szerkesztett, korábbi dalokat is felelevenítő, illetve a reggae zene klasszikusaiból áll össze. A koncert alatt spontán is változhat a sorrend, hiszen a dalok között fel-felidéződnek régi élmények a zenekar életéből. Jó kedélyű, beszélgetős, sok zenével fűszerezett különleges estre számíthat a közönség április 15-én Észak-Komáromban a zenekar tagjaitól, László M. Miksától, Hertelendi Annától, Fűri Tamástól, Hertelendi Rasta Istvántól és Bodnár Tibitől.