Kultúra 2015. 08. 27.

Hétvégi programajánló

Lassan elérkeztünk a nyár utolsó hétvégéjéhez. Most is, mint az egész nyár során, tartalmas programok közül válogathatunk. Igyekeztünk összegyűjteni őket egy csokorba. Kivételesen a mai, azaz a csütörtök estével kezdjük:

Csütörtök, augusztus 27.
Este 20.00 órától a Teremgokart pálya és Kávézóban az Európát megjárt, színháztermeket rendre megtöltő dallamos jazzt és pop zenét játszó Chameleon Jazz Band lép fel.  

Péntek, augusztus 27.
Délután 16.00 órától megkezdődik a két napos Erzsébet híd Fesztivál.  Számtalan és változatos, ingyenes zenei programban lehet részünk a két Komárom fellépőinek köszönhetően, ha ellátogatunk a rendezvény helyszínére, a Szent István és a Lehár Ferenc szobor környékére.

Este 20.00 órától a színházkedvelőket várja egy kitűnő, szabadtéri program a Monostori Erődben: a Botrány az Operában című vígjátékot tekinthetik meg, igazi sztárszereposztással.

A fiatalabb generáció, illetve a keményebb zenét kedvelők pedig egy vad buliban vehet részt a Holt-Vág partján, a 21.00 órától kezdődő Therapy sessions open air-en.

collage2
Botrány az Operában

Szombat, augusztus 28.
16.00 órától Tóth Lilla Metamorfózis című kiállításának megnyitója lesz a Limes Galériában.

Ne feledkezzünk meg az Erzsébet híd Fesztiválról sem, ami ezen a napon 14.00 órától 23.30-ig zajlik majd.

Ha mégis inkább diszkóba mennénk az este, a Westben Retro party-t tartanak.

11907202_889974661078903_9149863017018621546_n
Az Erzsébet híd Fesztivál programja

Vasárnap, augusztus 29.
11.00 órától kezdődik a Menházban a Zsidó Kultúra Európai Napja – Hidak című, csaknem egész napos rendezvény.

16.00 és 19.00 órától tekinthető meg a Tiszti pavilon dísztermében Haydn: A patikus című egyfelvonásos operája, ami igazi csemege lehet a két komárom komoly zene kedvelőinek.

19.00 órától pedig nagy bánatunkra véget ér a Komáromi nyár… Az egyik legnépszerűbb rendezvény, a Lehár nyár 2015 befejező térkoncertje következik. De nem akármilyen módon! A rendezvény címe ezúttal A VÉGÉN CSATTAN AZ OSTOR, lévén Király András ostorművész bemutatóját tekinthetjük meg, UTCABÁLLAL EGYBEKÖTVE, amihez a zenét két együttes, a Collektion és a Profy Life zenekar szolgáltatja! Emelletta Czafrangó Sylvia Magán Művészeti Alapiskola tánc tagozatának diákjai táncbemutatót is tartanak!

 

 

A környéken két szuper fesztivált, rendezvényt is szerveznek, az egyik a Dunamocsi Burcsák Fesztivál  (R-Go, Csík zenekar, Vadkerti Imre, Zseb zenekar), a másik pedig Szímői Fröccsnapok (Beatrice, Zséda, Irigy hónaljmirigy).

A JÓKAI MOZIBAN pedig a következő filmeket vetítik: Vad Szigetköz – A szárazföldi deltaNicolas az iskolábanBarbie, a rocksztár hercegnőAz U.N.C.L.E. embereSinister 2 – Az átkozott ház.

 

Szólj hozzá!