Kultúra 2015. 08. 27.

Vígopera a Tiszti pavilon dísztermében

2015. augusztus 30-án valódi nyári csemegével várja a komoly zene kedvelőit: Haydn A patikus című egyfelvonásos vígoperáját tekinthetik meg a Tiszti pavilon dísztermében, 16.00 és 19.00 órától. Az esemény a két komárom zenekedvelőinek közös munkájának köszönhető.

A vígopera színrevitele a Komáromi Kamarazenekar (a jövő évben 50 éves, Pro Urbe-díjas), a Komáromi Városi Művelődési Központ valamint a Művészeti Alapiskola együttműködésével jön létre. A karmester a dél-komáromi Medveczky Szabolcs, a zenekar művészeti vezetője pedig felesége, Medveczky Horváth Gyöngyi koncertmester lesz. A Komáromi Kamarazenekar szolgáltatja a zenét (amelyet Észak-és Dél-Komárom zenészei alkotnak.) Az előadás rendezője Gyenes Ildikó (a Győri Nemzeti Színház koreográfusa). A díszlet Toma Izabella munkája.

Haydn A patikus című operáját 1768-ban írta Carlo Goldoni szövegére, az eszterházi (Fertődi) kastély operaházának megnyitására. Az opera cselekménye és szereplői az ún. commedia dell’arte – ami eredetileg a középkor színházát, az alkalmi színpadot, a rögtönzést, a nem „készre írt” történeteket jelentette – jól ismert figuráit és helyzeteit idézik. Aki eljön az egyfelvonásos vígoperára, bizonyára jól szórakozik majd az „álruhás” bonyodalmakon, s élvezi majd Haydn virtuóz áriákkal megtűzdelt, dallamos, jellegzetesen könnyed muzsikáját.

Szereplők:

SEMPRONIO (Molnár Erik) – öregedő, gazdag agglegény
GRILETTA (Sashalmi Ágnes) – Semporino fiatal és csinos gyámleánya,
MENGONE (Pintér László) – Griletta szerelmese, a fiatal és szegény patikussegéd
VOLPINO (Deáky Dalma) – gazdag, ám könnyelmű fiatalember

A szervezők szeretettel várnak mindenkit; garantálják a jó hangulatot, a nemes szórakoztatást.
Jegyelővétel a Komáromi Információs Irodában, a Klapka téren, Észak-Komáromban.

csemadok.sk/sziakomárom

komarom-a-patikus-vigopera (Small)

 

Szólj hozzá!