Város 2018. 05. 17.

Hivatalos: A város 600 ezer euróért kínálja a Lehár-épületet

A Duna rakparton található Lehár-épület az utóbbi években több vitás helyzetet is előidézett a városban. Az ügy azonban lassan megoldódni látszik….  

A város hivatalos oldalán közzétett felhívás ugyanis egyértelműen fogalmaz. A Komáromi Városi Képviselő-testület nyilvános kereskedelmi versenyt hirdet a Lehár-épület, egykori nevén Grand kávéház megvételére. A létesítmény kikiáltási ára 600 ezer euró, ami természetesen a licitálóktól függően növekedhet majd.

Arról, hogy az épület Komárom városának tulajdonába kerüljön, még 2017 elején kötött megegyezést a város az épületet birtokló Selye János Egyetemmel. A lezajlott ingatlancsere után a város képviselő-testülete pár hónapja pedig elfogadta azt a javaslatot, miszerint a létesítményt eladásra bocsátják.

Komárom város hivatalos honlapján pedig immáron megjelent a nyilvános kereskedelmi verseny felhívása is, melynek teljes szövege az alábbiakban olvasható:

„Komárom város

945 01 Komárom, Klapka tér 1 székhellyel
közhírré teszi, hogy a Kereskedelmi Törvénykönyv és hatályos módosításainak § 281-e alapján a Komáromi Városi Képviselő-testület 2018.03.22-i határozata értelmében nyilvános kereskedelmi versenyt
hirdet

elektronikus árveréses kiértékelés formájában történő ingatlan eladásra Komárom város területén – épület az 1166-os épület-jegyzékszámú „C” regiszterű 2035 szám alatti parcella, s a hozzá kapcsolódó terület 770 m2 kiterjedésben a „C” regiszterű parcella 2035 szám alatt, mely a Komáromi Kataszteri Hivatal a 6434-es tulajdonlapján van nyilvántartva, s Komárom város kizárólagos tulajdonában áll. Kikiáltási ár, határidő és ajánlattételi cím:
a) Az ingatlan minimális vételára (kikiáltási ár): 600.000,- euró
b) 2018.06.15. déli 12.00 óráig, vagy a Komáromi Városi Hivatal címére postai küldemény formájában elküldve 2018.06.15-ig
c) forma és szám: írott forma egy példányban
d) megjelölés / ajánlat megnevezése: lezárt boríték a résztvevő nevével és postai címével a következő megjelöléssel: „Nyilvános kereskedelmi verseny – ingatlanértékesítés – k. t. Komárom – „Lehár” épület – NEM FELNYITNI”
e) kézbesítés módja és a címe:
– postai úton: Komáromi Városi Hivatal, Klapka György tér 1, 945 01 Komárom
– vagy személyesen a Komáromi Városi Hivatal iktatójában
A postai út igénybevétele esetén a levélküldemény kézbesítésének időpontjául a postai küldemény címzett általi átvételének időpontja minősül. A megadott határidő után beérkezett ajánlat nem vesz részt a versenyben.
Az ajánlat részletes leírása, az ajánlat benyújtásának módja, az ajánlat kötelező tartalma, a nyilvános pályázati feltételek és az eljárás módja az alábbi linken olvasható.
Általános információ a következő telefonszámon: 035/2851323″

(Szia Komárom, komarno.sk)