Város 2023. 12. 21.

Hó Komáromban? Hamarosan ismét lehet szánkózni a Víztorony mellett!

A tavalyi sikeres akció után, amikor is műhóval borították be a Víztorony körüli szánkózó helyeket, idén még nagyobb szórakoztatásra készülnek a szervezők. Amennyiben megfelelő lesz a hőmérséklet, hamarosan a tavalyi (mű)hómennyiség háromszorosán lehet majd szánkózni. Emellett meleg italokkal és ételekkel is készülnek a szervezők.

Ha minden jól megy, december 27-én kapcsolják majd be a hógépeket. Az előrejelzések alapján ekkor nulla fok körül lesz hőmérséklet. Amennyiben az időjárás kitart fagypont körül, akkor egészen február végéig lehet majd szánkózni a behavazott dombocskán. A komáromi „havazásról” ugyanazok gondoskodnak, akik tavaly: Richard Kneizel, Keszegh Béla – Komárom Város, Ruman Patrik – KOMVaK.

Az elmúlt évhez képest egy helyett három hógépet biztosítanak – azaz háromszor akkora hótakarón csúszkálhatunk majd, mint tavaly.

Emellett meleg italok és ételek is kaphatók lesznek a helyszínen. „Tavaly többen is jelezték, hogy jó lenne a szánkózóhelyen biztosítani egy olyan sátrat, ahol megihatnának valamilyen meleg italt. Idén szeretnénk ennek a kívánságnak is megfelelni. A helyszínen kapható lesz tea, forralt bor, gofri palacsinta – általában azok a finomságok, amelyeket az adventi Klapka téren már megszokhattunk” – mondta el lapunknak Richard Kneizel.

Mindemellett a Víztorony ünnepi fényekben díszeleg majd – az ünnepi díszkivilágítást az Acacia Team biztosítja.

A tél szerelmeseinek most már nem kell egy kis szánkózásért messzire utazniuk – a szervezők szeretettel várnak minden komáromi gyermeket és szánkózni szerető felnőttet december 27-től, a Víztorony mellé.

Tavaly így örültek a gyerekek a komáromi hónak: