Mix Dél-komárom 2020. 02. 21.

Holnap takarítják a kórházkertet

Idén is folytatódik az a civil kezdeményezés, mely során helyi önkéntesek kitakarítják, megtisztítják a szőnyi Selye János Kórház parkját. Február 22-én, szombaton 9 órától 13.00 óráig várják a szervezők a kertészet iránt érdeklődőket és a segítőkész helyieket, akik segítségével eredeti állapotba állítják vissza a kórház parkját.

Több munkafolyamatot terveznek, a koros fák környékén szeretnének kialakítani kisebb tisztásokat, hogy könnyebb legyen őket megtalálni, kiírtják a gyomfákat, a felkúszó borostyánok leszedik, a már megtisztított területeket, sétányokat átgereblyézik. A gyerekekkel, családokkal folytatják a tavalyi madárodú kihelyezéseket, madarász bemutatókat és összeszedik a szemetet. A kórházkert helyi természetvédelmi terület értékes idős fákkal és gazdag aljnövényzettel, amit megfelelően kell tisztítani és ápolni.

A Komáromi Városgazda Nonprofit Kft. támogatja a kezdeményezést, a közreműködők ingyen használhatják a vállalat gépeit a tisztításhoz, illetve a gyomok elszállításához. Mindenki, aki tud, vigyen magával megfelelő felszerelést – metszőollót, baltát, fűrészt, gereblyét. Az önkénteseket idén is megvendégelik teával és zsíros kenyérrel.

(forrasradio.hu)

(A nyitókép a tavalyi kórházkert takarításon készült)