Blog 2022. 12. 21.

Szia Podcast: Harc a mellrákkal

Kováč Zsófia Annát sokan Horgolzsóként ismerik. A kétgyermekes anyuka az Octoper elnevezésű jótékonysági kampány keretében polipokat horgol a komáromi kórház újszülött osztályára. Komáromi mesék címmel pedig kreatív gyermekkönyv is fűződik a nevéhez. A biológus végzettségű Zsófi élete azonban a nem is olyan régen közel sem volt mesés.

A legnagyobb harc várt rá, a mellrákkal kellett megküzdenie. A hihetetlen lelki erővel rendelkező Zsófi diadalmaskodott az általa Brútusznak keresztelt daganat felett. Október a mellrák hónapja, melynek apropóján egy nagyon komoly beszélgetéssel íme a Szia Podcast negyedik felvonása.

Milyen szakdolgozatot írni az áttétes rákról, majd a saját bőrön tapasztalni a daganatos megbetegedést? Hogyan éli meg egy nő, amikor elveszíti a haját? Milyen fázisai vannak a kemoterápiának? Mi a legnagyobb segítség, majd később életmódváltás, ami egy ilyen helyzetben, helyzetből kisegít?

Zsófi mindenre nyíltan válaszolt – nem kertelt, bátran adta a témához nemcsak a hangját, hanem arcát is. Ő is kért segítséget, neki is volt alkalma másokat támogatni. Íme a mellrák története első kézből, amely remélhetőleg minél kevesebbeket érint, mégis alkalomadtán annál többeknek segíthet.

Podcastjeinket megtalálod az alábbi felületeken. Iratkozz fel Youtube csatornánkra – ne csak olvass, hanem hallgass, és legújabban nézz is minket! 🙂

Spotify: https://bit.ly/SpotifySziaPodcast
Apple podcast⁠: https://bit.ly/AppleSziaPodcast
Google podcast⁠: https://bit.ly/GoogleSziaPodcast

Milány Kincső