Kultúra 2018. 11. 09.

Egy érdekes előadás a Révben…

Kiút a táplálkozási tanácsok útvesztőjéből című előadásával Szalai Árpád szervezésében első alkalommal látogat el hozzánk Bartha Ákos élelmiszerbiológus. Ákos és csapata a Táplálkozás-Beállítás névre keresztelt módszerrel tűnik ki a többi tanácsadó közül. Az egyéni sajátosságok figyelembevételével kialakított étrend egy különlegesen felépített ismeretanyag segítségével életre szóló tudást és eszköztárat biztosít az egészségük iránt elkötelezetteknek.

„Rávilágítunk az apró, de fontos különbségekre és arra, hogy milyen lépések vezetnek el Téged a szervezeted igényeinek megfelelő, egészséges táplálkozáshoz….” …avagy hogyan tudod felépíteni személyes étrendedet, amely aztán megvalósítható a mindennapokban.

Rengetegen küzdenek olyan egészségügyi kihívásokkal, melyekről sejtésük sincs, hogy nagyon szorosan összefügg az életmóddal és táplálkozással. Ilyen a meddőség, a pajzsmirigypanaszok, a vércukorproblémák, az emésztési panaszok, az allergiák, a bőrproblémák stb. A szakmai csapat ezen kihívások helyreállítására óriási hangsúlyt fektet, hiszen ha például valaki túlsúlyos, vagy éppen túl sovány, annak hátterében mindig van egy összetettebb egészségügyi kihívás, amely okozza a súlyváltozást.

A mintaétrendi javaslatokkal, különféle termékforgalmazók diétáival és tisztítókúráival „tele van a padlás“. Az előadó azonban 7000 ügyfél és 10 000 laborvizsgálati eredményen keresztül osztja meg a hallgatókkal a tapasztalatait, és ami a legfontosabb… nem akar eladni nekünk semmilyen csodakapszulát vagy terméket!