Turizmus Dél-komárom 2023. 01. 23.

Idén a Komárom Kihívás programmal bővül a Tourinform Iroda túrakínálata

Tematikus túrákkal és a Komárom Kihívással is vár mindenkit idén a dél-komáromi Tourinform Iroda. Proczeller Tamás irodavezető elmondta, a tavaly indult és nagyon gyorsan népszerűvé vált tematikus túrákat idén is megrendezik, sőt, a szezonban – májustól szeptemberig – havi 2 túrát indítanak – írja a komarom.hu.

Újdonság, hogy a teljes túra kínálat február elejétől megtekinthető lesz az iranykomarom.hu oldalon, így az érdeklődők már szezon elején áttekinthetik, hogy mely programokon szeretnének részt venni. Másik újdonság, hogy ettől az évtől már a túrákra való online fizetés lehetőségét is szeretnék bevezetni. Az első túrát idén az idegenvezetők világnapjához kapcsolódva február 18-ra, szombatra szervezik.

A város idén is részt vesz az Utazás Kiállításon, melyet február 23-tól rendeznek Budapesten, a Hungexpon.

Idén először rendezik meg a Komárom Kihívást, mely egy közepesen nehéz, változatos, egész napos túra lesz. A program egy közös, zenés, jó hangulatú bemelegítéssel indul a Jókai ligetből. A négyfős csapatok innen kerékpárral a Szent Pál szigetre tekernek, ahol aztán gyalog folytatják a túrát és GPS pontok alapján keresnek meg különböző tárgyakat. A szigetről átsétálnak a koppánymonostori szabadstrandra, ahol négy fős kenukba ülve, immár a Dunán evezve folytatják a Komárom Kihívás programot. A Duna bástyánál kikötve a Monostori erődben falmászás és airsoft várja a túrázókat. Az erődben szervezett programok után a részvevők ismét vízre szállnak és a szőnyi szigeteket érintve, egészen az almásfüzitői csónakházig eveznek. Almásfüzitőn megtekintik az Azaum Római Tábort, ahol vendéglátással zárul a Komárom Kihívás.