Turizmus Dél-komárom 2023. 12. 12.

Megújult a dél-komáromi Tourinform iroda

Az elmúlt évben számos előremutató változás történt a Városmarketing és Turisztikai Nonprofit Kft. fenntartásában működő dél-komáromi turisztikai információs központban. A részletekről Proczeller Tamás irodavezető beszélt.

-Még az év elején határoztuk el, hogy az iroda belső terét igyekszünk még inkább a Magyar Turisztikai Ügynökség névhasználati kézikönyvének megfelelően elrendezni. Így a belső fogadótér még inkább ügyfélbarátabb, otthonosabb kialakítást, úgynevezett hub-jellegű elrendezést kapott. A névhasználati kézikönyvnek megfeleleőn az egész Magyarországot lefedő kiadványok szortírozva, nyelvenként, turisztikai térségenként érhetők el a vendégek, érdeklődők számára. Komárom, valamint az angol és német nyelvű kiadványok kiemelt helyet kaptak.

Az irodában emellett külön-külön dekorációs felületeken reklámozzuk, illetve mutatjuk be a hozzánk érkezőknek városunk turisztikai attrakcióit. Így információs táblát kapott a Csillagerőd, a Monostori erőd, az Igmándi erőd, a Brigetio Gyógyfürdő és a WF, a Brigetio Öröksége Látogatóközpont, továbbá a Magyar Lovas Színház Komárom, és a térség zöld turisztikai látnivalói, természeti értékei. Az „egy város, a Duna két partján, két országban” gondolat jegyében az Erzsébet híd, a Monostori híd és Észak-Komárom is külön felületen mutatkozik be – nyilatkozta az irodavezető.

A város turisztikai honlapja, az iranykomarom.hu is folyamatos fejlesztés alatt áll. Az immár hatnyelvű oldalra a helyi attrakciók, szolgáltatók, szállásadók és eseménynaptár mellé a jövő évben Észak-Komárom látnivalói is felkerülnek.

– Irodánk az idei esztendőben közel 600 főt bevonzó tematikus túrákkal működött, egy további fejlesztésnek köszönhetően ezekre a túrákat már online bankkártyás fizetéssel is lehet jelentkezni az iranykomarom.hu felületen. Itt jegyzem meg, hogy túráink nem csupán Észak- és Dél-Komárom turisztikai attrakcióit ölteték fel az év során, de a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtokra is szerveztünk több utat, illetve dél-szolvákiai tematikus napunk is volt. E hétvégén pedig, idegenvezetős, ingyenes adventi sétára várjuk az érdeklődőket. A séta december 17-én, az Igmándi út 2. szám alatt található irodától indul 16 órakor, majd Dél-Komárom szakrális helyszíneinek bemutatása után végül a Szabadság térre, a Városháza előtt rendezett karácsonyi vásárba érkezünk meg, épp gyertyagyújtásra, azaz 17 órára. Ott aztán az Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola karácsonyi műsora mellett, Nika, Caramel és Koós Réka adnak ünnepi műsort – tette hozzá Proczeller Tamás.

További kapcsolódó hír, hogy a dél-komáromi iroda az országos átlag felett végzett a Magyar Turisztikai Ügynökség által működtetett belső ellenőrző rendszer mystery shopping felmérésében. Ennek során évente tíz alkalommal, különböző módon végzett személyes és online megkeresésekkel szondázzák az iroda munkatársainak felkészültségét, proaktivitását, segítőkészségét.