Mix 2020. 01. 23.

Idén is lesz Éjszaka az Ipariban

A Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskola 2020. február 13-án délután hat órától este tízig ismét kinyitja kapuit azok előtt, akik szívesen benéznének: mert érdeklődnek az ipari képzései iránt, de nem jutottak el a nyílt napokra, mert nem hiszik el, hogy valóban el lehet tévedni ebben a hatalmas épületben, nosztalgiáznának a régi tablókat nézegetve gyerekeikkel vagy unokáikkal, vagy szívesen beszélgetnének volt tanáraikkal, egykori osztálytársaikkal.

“2015-ben szerveztük meg az első Éjszakát, majd azt követte még két rendezvény – mindhárom nagyon jól sikerült, átlagosan több mint 200 érdeklődőt vonzott az esemény minden eddigi alkalommal” – mondja Vetter János, az intézmény igazgatója. “Kettős célunk volt az Éjszakával: egyrészt a Nyílt Napok munkaidőn kívüli alternatívája, hiszen bemutatjuk a szaktantermekben, műhelyekben, laboratóriumokban folyó munkát is, másrészt több mint húsz helyszínen olyan dolgokkal is találkozhattak az érdeklődők, amelyekkel csak ilyenkor tudtak –beszélgetéseket, kiállításokat szerveztünk, az általános tantárgyakat tanító kollégák is játékos feladatokkal várták az érdeklődőket. Idén a bemutatók és a szórakoztató programok között is lesz újdonság –ismét valamennyi generáció meg fogja találni az érdeklődésének megfelelőt.”

2020-ban is több mint 20 helyszínen lehet majd betekintést nyerni az iskolában folyó szakmai munkába, például a leglátványosabb és legnépszerűbb 3D-s nyomtatás és a CNC forgácsolás bemutatók megtekintésén felül a LabWiev tervezőprogramot is ki lehet majd próbálni. Izgalmakat tartogat a „ROBOT RANGER” verseny is, és azt is meg lehet majd lesni, hogyan szerelnek gokartot. Az iskola kevésbé „iparis” arca az aulában fotó- és képzőművészeti kiállítással várja az érdeklődőket, az Ipari Kávéházban az idén is tartalmas beszélgetésekre lehet számítani. Részletes programfüzet megtalálható az iskola honlapján és az esemény Facebook-oldalán is.

(Petheő Boglárka)