Kultúra 2016. 02. 12.

Időutazásra invitál a Wake Up

A 90-es évek legnagyobb slágerei csendülnek fel február 27-én a komáromi sportcsarnokban – a Wake Up idén újított és hatalmas retro bulival várja az érdeklődőket.

Immár ötödször lesz hatalmas parti helyszíne a városi sportcsarnok. A Wake Up megabulit a lokálpatrionalizmus és a jótékonyság jegyében indították útra a szervezők, ahol a korábbi évek hagyományával ellentétben idén nem csak lemezlovasok váltják majd egymást a színpadon, hanem a 90-es évek legnépszerűbb zenekarai. Ki ne emlékezne Kozsóra és a Szomorú Szamurájra, vagy éppen az Animal Cannibals Kérek egy puszikát című számára?

Az Ámokfutókon és a rapper srácokon túl ráadásul Zoltán Erika, az UFO és a Groovehouse is nosztalgia dallamokkal érkezik, a koncertek között pedig a budapesti Bandj és a komáromi Dj Benes pörgeti majd a retro lemezeket.

A kihagyhatatlan estét a budapesti és a balatoni nagy retro fesztiválokat is szervező Mára Krisztián vezeti majd.

„Idén a fiatalok mellett a közép-, és az idősebb korosztályt is szeretnénk bevonzani a jótékonysági bulira” – mondták el a szervezők. A koncepción ugyan változtattak, a bevétel bizonyos részével azonban a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is a városi kulturális életet támogatnák: elsősorban az olyan kisebb kezdeményezéseket, mint a Komáromi Nyár programsorozat és a Komálom gyerkőcfesztivál. Az előző rendezvényekből összesen 15 ezer eurót ajánlottak fel a város javára, amelyből koncerteket szerveztek és finanszíroztak a Komáromi Napok keretein belül, és egy gyerekvárat építettek a komáromi gyerekparkba.

Egy nagyszabású rendezvényhez képest a jegyárak is barátságosak maradtak: a belépő elővételben 6 euróba, a helyszínen 8 euróba kerül. A nagy retro parti előtt a szervezők a bemelegítésre is gondoltak, 13 órától ugyanis Rubint Réka tart alakreform órát a sportcsarnokban. A sporteseményre elővételben 5 euróért, a helyszínen 7 euróért lehet jegyet váltani. További információkat a Wake Up Kn Facebook-oldalán találhat, amelyet azért is érdemes követni, mert a nyereményjátékokon ezúttal is értékes ajándékokkal gazdagodhatnak a szerencsések.

sza