Város 2023. 09. 29.

Ilyen volt a Mobilitás hete Komáromban

Az összes észak-komáromi önkormányzati alapiskola bekapcsolódott a Mobilitás hetébe. Több akció keretén belül népszerűsítették a kerékpározást a gyerekek körében, hogy minél többen járjanak iskolába is két keréken. Előadások keretén belül szó volt a közlekedésbiztonságról, Bujna Zoltán a fontos részletek mellett a kerékpáros kalandjairól is mesél, amivel bejárta a világot.

Több iskola a természetbe is kibiciklizett, vagy más projektbe bekapcsolódott. Voltak iskolák, ahol a tömegközlekedést is népszerűsítették közös buszozással, hiszen Komáromban ingyenesen lehet kihasználni ezt a környezetbarát lehetőséget.

Az önkormányzat is igyekszik fokozatosan javítani a körülményeket, a közeljövőben újabb kerékpárút építése indul és készül a dokumentáció a következő hosszabb szakaszokra. Az összes önkormányzati iskolában az ősz folyamán bővülnek kerékpár tárolási lehetőségek, bicikli állványok és fedett parkolók formájában.

Emellett múlt hét pénteken, szeptember 22-én kerékpáros felvonulást is tartottak városunkban, Bujna Zoltán szervezésében.

Forrás: Komárom Város FB

Fotók a Mobilitás hetéről: