Sport 2017. 09. 21.

Bujna Zoli három éves kisfia is ott lesz a holnapi bringás felvonuláson

Szeptember 16-22. között tartják Európa legnagyobb környezetvédelmi-közlekedési kezdeményezését, az Európai Mobilitási Hét nevezetű eseményt. Ebből az alkalomból országszerte több programot is szerveznek.

Például, holnap, szeptember 22-én (Észak)-Komáromban egész nap ingyen utazhatunk a városi buszjáratokon, délután pedig Bujna Zoltán ismert kerékpáros szervez biciklis felvonulást, amelynek célja, hogy népszerűsítse a városi kerékpározást.

A holnapi akció reklámfilmjét Zoltán kisfia, a három éves Dani indítja: „Tekerj, tekerj, tekerj!” – kiabálja. Daninak egyébként már komoly kerékpáros múltja van, apukája ahová lehet, magával viszi.

„Azért szerettem volna, hogy Dani is szerepeljen a beharangozó videóban, mert ezzel is szeretném nyomatékosítani: a kisgyermekes családokat is várjuk a holnapi bringás felvonulásra – feleli kérdésünkre Bujna Zoltán. – Könnyű, lassú fél-egy órás bicózásról van szó a városban. A gyerekek jöhetnek külön kis bicókkal, vagy felültethetjük őket a bringánkra felszerelt gyerekülésre is.”

A gyülekező 17:00 órától a Klapka téren, és 18:00 órára le is zajlik az egész. „Bízom benne, jobb idő lesz mint a mai, és szép számmal veszünk részt a rendezvényen” – mondja végezetül Bujna Zoltán.