Kultúra Dél-komárom 2022. 03. 11.

Imázsfilmek készülnek Dél-Komáromról

Egyelőre még a storyboardoknál tart a projekt, de a tervek szerint a nyár elején már elérhetőek lesznek, azok az imázsfilmek, melyeken jelenleg is dolgozik a dél-komáromi Városmarketing Kft.

Nagy Nikolett turisztikai tanácsnok elmondta, alapvetően négy kisfilmben gondolkodnak. Az egyik a város aktív lehetőségeit mutatná be, kiemelten kezelve olyan turisztikai attrakciókat, mint a Brigetio Gyógyfürdő, a WF Szabadidőpark, vagy épp a szabad strand.

A másik a város épített és kulturális örökségéről szólna, ebben tűnne fel mindenek előtt a Szépművészeti Múzeum antik szobormásolat gyűjteményének otthont adó, a Liget Budapest programban felújított, tavaly ősszel nyílt Csillagerőd, a számos kulturális és hadtörténeti programnak teret nyújtó Monostori erőd, az épp felújítás alatt álló Igmándi erőd, a megnyitás előtt álló, a város ókori történelmébe kalauzoló Brigetio Látogatóközpont, valamint Magyarország egyetlen épített, valódi lovas színháza, a Magyar Lovas Színház Komárom.

A tervezett harmadik kisfilm a város természeti értékeit mutatja majd be, olyan kiemelt zöld területeket érintve, mint a Duna és környezete, a Szent Pál-sziget, a szőnyi szigetek, a Rüdiger tavak, a Jókai liget, a kórházkert, vagy épp a Kállay Ödön park.

A negyedik kisfilm pedig egy általános várost bemutató imázsfilm lenne, amely egy Dél-Komáromba érkező család szemszögéből mutatja be a várost, és annak turisztikai, idegenforgalmi lehetőségeit.

A kisfilmek a dél-komáromi Tourinform és a város Facebook-oldalán, honlapjain lesznek elérhetőek, de a tervek szerint a Jókai moziban is vetítésre kerülnek majd.