Mix Dél-komárom 2021. 05. 26.

Megújult a dél-komáromi Tourinform – számos újdonsággal készülnek!

A dél-komáromi Komáromi Városmarketing Kft. által üzemeltetett irodában az új arculat mellett, számos új szolgáltatás és kiadvány várja az érdeklődőket – írja a komarom.hu.

– A koronavírus-járvány nehéz helyzet elé állította az idegenforgalmi szektort Komáromban is, de remélhetőleg lassan magunk mögött tudhatjuk ezt az időszakot, és újra élettel és turistákkal fog megtelni városunk. A szigorítások alatt sem állt meg a munka. A Tourinform iroda felújítása során a festésen kívül sor került a padlóburkolat és a bútorok cseréjére is. A beruházás célja az volt, hogy a korábbinál korszerűbb körülmények között, vendégbarát környezetben fogadhassák a városunkba érkezőket – nyilatkozta Nagy Nikolett turisztikai tanácsnok.

A külső megújuláson túl az iroda számos új szolgáltatással bővült: a készpénz mellett, bankkártyával is lehet fizetni és a kicsikre gondolva, gyermeksarkot is kialakítottak az irodában. A Duna-Gerecse TV a térség turisztikai attrakcióit mutatja be, a Komárom TV pedig városunk attrakcióit, látnivalóit, aktuális rendezvényeit népszerűsíti.

-Új logóval – Komárom, határtalanul jó! – gazdagodott városunk és emellett további új kiadványok is születtek. Megjelent a turistáknak szóló idegenforgalmi információs füzet; a Komárom Kalauz is. A kiadványt a Tourinform irodában, a Brigetio Gyógyfürdőben, a szállás és vendéglátóhelyeken találják meg a városunkba látogatók. A nyitást követően pedig hamarosan a Magyar Lovas Színházban és a Monostori erődben is hozzáférhető lesz – tette hozzá Nagy Nikolett.

Komárom Kalauz nemcsak nyomtatott formában, de az interneten is elérhető, a www. iranykomarom.hu és a www.komarom.hu oldalakon. A folyamatos fejlesztés alatt álló iranykomarom.hu oldalon már webshopot is találnak, ahol a Komárommal kapcsolatos ajándéktárgyakat, komáromi és környékbeli termelők kézműves cikkeit is megvásárolhatják. A Tourinform iroda Facebook oldalán Facebook Bolt is készült és ugyanitt egy olyan csoportot is létrehoztak, ahol a helyi vállalkozók, vendéglátóegységek oszthatják meg aktualitásaikat, híreiket, rendezvényeiket, vagy akár napi kínálatukat is.

Nagy Nikolett kiemelte a szezonra számos újdonsággal is készülnek, többek között Komáromot népszerűsítő flashmob-okkal, városi idegenvezetéssel, kitelepülésekkel, vagy épp a komáromi attrakciókat népszerűsítő videókkal.